"Бургас и морето" е един незабравим летен спомен, за който се пее и в нашата песен "Не те забравям". Смятам, че е един огромен трамплин за нас, трамплин към още по-големи изяви и към изкачването на още по-голямата професионална сцена. Това каза в интервю за БТА Емин Ал-Джунейд (20 г.), който заедно с Дани Илиева спечелиха голямата награда на 39-то издание на Националния песенен конкурс тази година в Летния театър в Бургас.

Харизматичните изпълнители плениха с талант и силно сценично присъствие журито и онлайн слушателите на тазгодишното издание на "Бургас и морето". "Не те забравям" бе отличена и за най-добър текст.

"Всички знаем, че "Бургас и морето" е сцена, на която са излизали велики артисти и много други са започвали кариера от там. Фактът, че ни допуснаха до самия фестивал означаваше за нас победа. Ние вече се чувствахме победители, че сме там, че ще пеем на живо и ще можем да представим песента. А вече всичко друго, което се случи - първата голяма награда, наградата на онлайн слушателите и разбира се наградата за прекрасния текст на Краси Трифонов са сбъднати мечти. Просто ние не сме очаквали такова нещо", коментира за БТА младият певец.

"С Дани Илиева сме само изпълнители. Продуцентът Ефтим Чакъров стои зад цялата магия на аранжимента и музиката. Стиховете са на поета Красимир Трифинов. Двамата сътвориха песента и я повериха на нас, за което сме им много благодарни. А, и както казва Краси Трифонов - с Дани сме точните хора за "Не те забравям", тъй като се въплътихме много бързо в двамата герои в песента".

Емин Ал-Джунейд смята, че "Бургас и морето" е отлична проба, която може да постави началото на общата им дуетна работа с Дани Илиева (17 г.).

Той пее от 12-годишен. Освен с музика се занимава и с футболно съдийство в България и в Нидерландия, където учи висше образование.

Снимка: bulFoto

"Много хора ме питат - не можа ли да избереш едно от двете - футболен съдия или музика. Винаги казвам, че съдийството е начин на живот, спорт и съответно спортът ме поддържа годен да правя музика".

Екипът сътворил песента, вече усилено обсъжда и създаването на клип към нея.

"Идеята е да се снима на морето. Някои от кадрите ще са в Бургас, както и сцената, на която спечелихме голямата награда. Ще снимаме и на други места", каза за БТА изпълнителят.