Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се сгоди за партньора си - тв водещия Кларк Гейфорд.

Вижте снимки на Джасинда и Кларк >>

Двойката се е сгодила по време на великденските празници, потвърдиха от прессекретариата на министър-председателя, но повече подробности не се съобщават. Няма никакви признаци, които да потвърдят новината, в профилите на Ардърн и Гейфорд във Facebook и Twitter.

Двойката вече има бебе. Момиченцето се роди през юни 2018 г. и се казва Нийв Те Ароха Ардърн Гейфорд. "Aroha" е маорска дума, която означава "любов". Ардърн и Гейфорд станаха част от историята, когато заведоха тримесечната си дъщеря на събранието на ООН по време на срещата на върха "Нелсън Мандела" през септември.

"Иска ми се да можех да уловя стреснатите погледи на японската делегация в ООН, когато влязоха в залата за срещи по време на смяната на пелените", написа тогава Гейфорд в Туитър.

Партньорът на Ардърн е добре познат в Нова Зеландия с работата си по телевизионно шоу за риболов, а преди това в музикален телевизионен канал за младите хора. През януари Ардърн заяви пред Би Би Си, че въпреки че е феминистка, тя не може да си представи да предложи брака на своя партньор.

Ардърн има репутация на пионер. Миналата година тя стана първият световен лидер на почти 30 години, решила да има дете, докато е на  поста министър-председател и стана най-младият премиер на Нова Зеландия през последните 150 години. Неотдавна тя спечели и похвали за начина, по който реагира на терористичните атаки в Крайстчърч през март, при които бяха убити 51 души. След стрелбата Ардърн бързо представи реформите в закона за оръжията, носеше хиджаб, за да покаже уважението си към мюсюлманската общност и публично заяви, че никога няма да каже името на предполагаемия нападател.