Наследничката на престола в Нидерландия принцеса Амалия ще отбележи в дома си 18-ия си рожден ден днес, в съответствие с мерките срещу пандемията в страната и традициите на монархията.

Достигането на пълнолетие означава, че най-голямата дъщеря на крал Вилем-Александър на теория вече е готова да наследи баща си на престола.

Самата тя казва в официалната си биография, публикувана миналия месец, че макар да е решена да служи на страната си, все още не е съвсем готова и че ще помоли майка си кралица Максима да служи като регент, ако по някаква причина се наложи скоро баща ѝ да отстъпи престола.

Вижте снимки на Амалия >>

За рождения ден на принцесата не е предвидена специална церемония, макар че в сряда момичето ще встъпи официално като член на Държавния съвет на страната, който е съвещателен орган по конституционни въпроси.

Кралското семейство, което е популярно и се ползва с подкрепата на мнозинството в страната, живее дискретно извън официалните прояви.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Princess Catharina-Amalia. (@princess.catharinaamalia)

За принцеса Амалия е известно, че е отличничка и че е работила почасово като сервитьорка, докато се подготвя да наследи престола, припомня БТА. Неотдавна тя изрази надежда, че следващата година ще работи като стажант в мултинационална компания, преди да започне висшето си образование.