След като посети Нова Зеландия, заедно със своята съпруга - херцогинята на Корнуол - Камила Паркър Боулс, а след това посрещна рождения си ден с деца в Мумбай, принц Чарлз се отправи на самостоятелна визита на Соломоновите острови. Вчера бе последният ден от посещението на принца в столицата на островната държава - Хониара, където той изнесе реч на пиджин английски пред стотици ученици и други гости.

Вижте снимки >>

В своята реч принц Чарлз говори за проблеми с околната среда, като глобалното затопляне, замърсяването, неправилното и прекомерно ловене на риба и други.

През последния ден от визитата си представителят на британското кралско семейство се обърна към парламента на Соломоновите острови, като говори за нуждата от това да се обърне повече внимание на проблема с насилието над жени и момичета.

В този ден Чарлз дори пропусна обяда, за да посреща гости на рецепцията на хотел и да се срещне с представители на организация, която има за цел да контролира улова на риба тон в региона.

Най-колоритната част от визитата му обаче бе срещата на принца на Уелс с местни танцьори, които бяха подготвили специална програма за Чарлз.