Британският принц Хари призна, че с брат си Уилям вървят по различни пътища, и че в отношенията им "има и добри, и лоши дни", съобщава Франс прес.

Агенцията цитира интервюто на херцога на Съсекс пред телевизионния канал ITV, дадено по време на посещението със съпругата му в Южна Африка. Запитан дали е настъпил хлад в отношенията с брат му - принц Улиям, херцогът на Съсекс довери, че "неизбежно се случват някои неща". Напрежението често било породено от натиска, на който е подложено кралското семейство, както и от протоколните задължения на внуците на кралица Елизабет Втора.

Вижте снимки >>

"Но въпреки всичко ние си оставаме братя и винаги ще бъдем такива. Явно следваме различни пътища в момента, но аз винаги ще мога да разчитам на него, както и той на мен! Знаете как е при братята. Има добри дни, има и лоши дни", довери аристократът.

По време на същото интервю съпругата му - Меган Маркъл, отбеляза, че тази година е била трудна за кралската двойка заради натиска на медиите. Тя сподели, че най-близките ѝ приятели я били предупредили, че омъжвайки се за принц Хари, британските медии ще съсипят живота ѝ, предаде БТА.

Кралската двойка предприе мащабна юридическа офанзива срещу таблоидите, с цел да опази неприкосновеността на личния си живот, припомня агенцията.