Принц Хари разкри, че ще е отишъл да види баба си, кралица Елизабет Втора за първи път от две години, защото е искал "да се увери, че тя е добре", предава Sky News.

Към херцога на Съсекс се присъедини и съпругата му Меган, и двамата се отбиха да нагледат баба му по време на воаяжа им до Холандия за "Invictus Games" миналата седмица. Международното спортно събитие е за военни ветерани.

Двойката не се е появявала в Обединеното кралство, откакто се оттеглиха като кралски особи през януари 2020 г.

Снимка: Getty Images

По време на интервю с водещата на предаването "Today" Хода Котб, където разказа за игрите, принц Хари обсъди пътуването и живота си в САЩ.

Той каза на Котб, че му е било особено приятно да се върне при кралицата и че тя е "в страхотна форма", но той искал да се увери, че тя има "правилните хора" до себе си.

"Баба ми винаги е имала чудесно чувство за хумор, особено към мен и аз се исках да видя, че е добре обгрижена. С Меган пихме чай с нея и беше много приятно", каза 37-годишният мъж.

През март херцогът и херцогинята на Съсекс отсъстваха от възпоменателната служба за дядо му принц Филип. Тогава говорител на Хари каза, че принцът се надява скоро да посети кралицата.

"Домът за мен в момента е в Щатите", каза принцът.

Той отбеляза, че има "страхотна общност" в Санта Барбара, Калифорния, където живее с Меган и двете им деца, Арчи и Лилибет.