Рони Ууд има много таланти и един от тях е изобразителното изкуство. Китаристът, и басист на "Rolling Stones", не се ограничава само до музиката и успя да впечатли дори принц Уилям с художническото си майсторство. След смъртта на принц Филип миналия април, Ууд сподели в Инстаграм рисунка, която е портрет на херцога на Единбург. Работата му привлече вниманието на внука му, принц Уилям, толкова много, че той планира да я покаже на баба си кралица Елизабет.

"Направих прекрасна картина на херцога на Единбург малко преди да умре, на която той леко повдига шапката си. Принц Уилям ме помоли да му покажа лично картината през следващите седмици и той ще я представи кралицата. Така че това е истинска чест за мен", каза Ууд, пред "Daily Mail".

Той добави, че е създал творбата си с въглен и кафяв пастел и я завършил малко преди принцът да почине. 74-годишният Рони е възнамерявал да му я покаже, но не е успял. "Много съм тъжен за смъртта на Негово Кралско Височество Принц Филип, херцог на Единбург. За мен беше чест да се запознаем с принца през годините, както и да участвам в неговите благотворителни каузи. Мислите ни са с кралицата и кралското семейство. Ще помним принц Филип с много любов", написа тогава рок легендата.

Музикантът е подкрепял кралското семейство в различни каузи, включително присъства на художествена инсталация "The Tusk Rhino Trail" в двореца Кенсингтън през 2018 г. с принц Уилям, за да привлече вниманието към критичната заплаха, пред която са изправени популациите на носорози в Африка поради глобалната криза с бракониерството.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ronnie Wood (@ronniewood)

Ууд наскоро представи вдъхновена от стила на Пикасо картина на "The Rolling Stones" в търговски център "Westfield" в Лондон. "Страхотно е, защото най-накрая откриха, че мога да рисувам", каза той, според "Miami Herald".