Покойната принцеса Даяна оглави класация за най-красивите кралски особи на всички времена, съставена на базата на златното сечение от британски пластичен хирург, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Вижте снимки на принцеса Даяна >>

"Даяна, Меган и Кейт са все много красиви жени. Когато бъде приложено гръцкото правило за златното сечение, обаче Даяна се откроява - каза д-р Джулиън де Силва. - Тя е с няколко точки пред Меган и Кейт и измести с малко невероятно красивата йорданска кралица Рания за най-красивата кралска особа на всички времена."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Златното сечение определя красотата на базата на симетрията и точните мерки. Дължината на ухото трябва да е равна на дължината на носа, а широчината на окото - на разстоянието между очите.

"Принцеса Даяна победи с много малка разлика - по-малко от 1%, кралица Рания, която е на второ място, и принцеса Грейс, която е на трето - каза д-р Де Силва. - Даяна има високо резултат за форма на лицето, широчина на носа, вежди, чело - получили все максимални точки. Най-ниският ѝ резултат е за брадичката и устните. Устните ѝ са малко тънки и с неясен контур, а брадичката ѝ - не толкова класическа".

Снимка: Dr. Julian De Silva

На четвърто място в класацията на най-красивите кралски особи е херцогинята на Съсекс Меган, а на пето - херцогинята на Кеймбридж Катрин.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos