През вчерашния ден няколко гръцки медии, включително и телевизионният канал "Mega", съобщиха, че серия от инциденти са се случили на снимачната площадка на четвъртия филм от поредицата "Непобедимите", работата по който в момента тече под пълна пара в град Солун. Според пресата в южната ни съседка във въпросните злополуки са пострадали общо трима души от екипа на продукцията, един от които е бил българин, работещ като техник.

В материалите, посветени на темата, се посочва, че той е паднал от плавателен съд, използван като декор в една от сцените, пресъздаваща престрелка между действащите лица в лентата. По предоставената в тях информация, мъжът е в критично състояние и е бил настанен в местна болница. Нещо повече, на няколко места дори бе посочено, че лекарите в здравното заведение са казали, че той се бори за живота си и поради тази причина семейството му е било поканено да отиде в Гърция, за да бъде до него в този тежък и труден момент.

След като сведенията за нещастните случаи, сполетели работещите по холивудския екшън, обиколиха страната, а впоследствие преминаха държавната граница, стигайки и до нас, продуцентите на филма направиха официално изявление, с което ги опровергаха.

"Информацията и изявленията в пресата за "инцидентите" са абсолютно неверни. Продукцията "Непобедимите 4" взема всички необходими мерки, за да гарантира безопасността на целия екип", казват те.

Припомняме, че няколко гръцки сайта предадоха, че е имало още две произшествия, случили в малкото градче Додулари. Според тях другите две жертви са един от операторите, който е бил блъснат от каскадьора на Джейсън Стейтъм, докато той е карал автомобил на заден ход, както и дубльорът на звездата от "Транспортер", контузил се, скачайки от една кола върху друга.

У нас някои медии дори писаха, че самият Джейсън Стейтъм, изпълняващ ролята на Ли Кристмас, също е пострадал, изпълнявайки ангажиментите си пред камера, но се оказва, че това съвсем не е така. Преди два дни актьорът публикува в личния си Инстаграм профил кратко видео, с което показа на своите почти 29 милиона последователи в социалната мрежа различни мигове от създаването на лентата. На тях се вижда, че той е в отлично здравословно състояние и дори участва в някои от каскадите.

За нуждите на филма в източната част на Солун е изграден огромен декор, където през следващите две седмици ще се снимат повечето сцени. Първоначално снимките на четвъртата част на "Непобедимите" започнаха в Обединеното кралство, след което минаха през България, а сега са в Гърция. Сред популярните имена, които ще си партнират на големия екран, са Силвестър Сталоун, рапъра 50 Cent, Меган Фокс, Анди Гарсия и др.