Жълто заради слънцето, синьо заради морето и цял океан от емоции заради празника на двама души превзеха парк "Росенец" край Бургас в събота следобед.

Вижте снимки >>

Румяна и Николай Вълканови доказаха, че когато човек е открил точната доза за успешен бизнес, е лесно да състави и формулата на перфектната сватба. Три важни съставки забъркаха най-големият в минния бизнес у нас и първата дама в търговията с ток, пише "24 часа".

Румяна и Николай първо сложиха голямата любов помежду им, започнала преди 5 години. Към нея прибавиха близо 300 приятели на различна възраст от 5 до 75 години. Накрая завършиха с купон, където всеки се чувстваше като на сватбата, за която сам е мечтал.

Малко след 17 часа на зелената поляна (булката предупреди дамите да се разделят с високите токчета) пред резиденцията на "Минстрой", която в последните дни бе превърната в приказно място със свежи цветя в жълто и синьо, се появи булката с 6 шаферки. Дизайнерката София Борисова е автор на уникалната булчинска рокля на Румяна в нежен нюанс на прасковения цвят.

Елементи от разкошния модел бяха повторени и в тоалетите на 6-те шаферки.

Кметът на Бургас Димитър Николов и Западноевропейският митрополит Антоний застанаха един след друг пред младоженците между цветните гирлянди на крачка от морето, за категорично "да" в полза на семейството

Снимка: Личен архив / "24 часа"

В това време всеки един от гостите получи първия си подарък - пълен текст на обручението "Свето тайнство на брака". Вторият подарък бе "скрит" в дървени раклички на входа на огромната палатка, побрала 300 гости и поне 100 български изпълнители от всички жанрове.

Минерали от мини, които са собственост на младоженеца, ще са един от спомените за тази сватба. Най-ценният спомен обаче е всичко онова, което се случи между 20 часа вечерта и 7 часа сутринта на дансинга. Крайният час на сватбата бе поставен от младоженеца още в началото на купона с изрично предупреждение, че никой не бива да напуска преди финала.

Руми и Николай Вълканови бяха направили изключително успешен подбор на сватбари - освен че бяха спазили стриктно дрескода за облекло в синьо и жълто, те демонстрираха завидна издръжливост и култура в танците, емоциите и всички останали области на един купон.

Дори екипът от сервитьори и бармани бе заразен от празничния дух и след полунощ представи импровизиран танц с впечатляваща хореография. Руми и Ники на няколко пъти вземаха микрофоните, за да благодарят на всички, помогнали им за перфектното тържество.

Най-важните хора на сватбата след младоженците - кумовете им Марта Вачкова и Владо Пенев, които са стари и близки приятели на Руми и Ники, изпълниха перфектно и тези роли. Двамата успешно се пребориха с ръченица за кумското пиле и питка. Както водещият Юлиан Вергов отбеляза, за първи път присъства на събитие, на което Марта не говори. Емоцията на актрисата обаче показа, че е истински щастлива от избора на своята приятелка, с която заедно раждат и отглеждат своите вече пораснали деца.

Снимка: Instagram