Американският рапър Кание Уест преживява сериозен епизод на биполярно разстройство и семейството му е силно разтревожено за него, особено след интервюто за сп. "Forbes" и решението му да се кандидатира за президент на САЩ, съобщи в."Daily Mail", като се позовава на сайта TMZ.

Музикантът не крие, че страда от биполярно разстройство. В сряда в интервю за сп."Forbes" Уест, който е на 43 години, обяви, че прекратява подкрепата си за президента Доналд Тръмп, потвърди намерението си да се кандидатира за президент на САЩ и да спечели.

Той каза, че партията му ще нарича "The Birthday Party." ("Парти(я) на рождения ден"), защото когато спечели, всички ще се чувстват като на рожден ден и атакува остро неправителствената организация "Planned Parenthood" ("Планирано родителство"), която по думите му е "поставена в градовете ни от бели супремасисти, за да върши работата на Дявола".

Уест получава сериозен пристъп на биполярно разстройство веднъж годишно и този път способността му да взема решения е засегната от проявата на заболяването, пише TMZ.

Сайтът припомня ,че след като обяви в Twitter, че ще се кандидатира за президент на САЩ, с интервюто пред "Forbes" той предизвика множество критики, объркване и тревога.

"Нашите източници казват, че семейството и близките му са разтревожени, но са убедени, че нещата ще се стабилизират, както се е случвало досега". Проблемът сега бил, че изказванията на Уест предизвикват проблеми, пише още изданието.

През 2018 г., година след като е диагностициран с биполярно разстройство, Уест призна, че не си пие лекарствата, защото те потискат творческите му пориви, припомня БТА. В тв шоуто на Дейвид Летърман рапърът сподели, че се чувства дискриминиран заради психическите си проблеми.