По-малката сестра на Бритни - Джейми Лин Спиърс, публично подкрепи певицата за смелостта ѝ да говори за проблемите, свързани с попечителството върху живота и парите ѝ.

Тя сподели като 24-часова история в Инстаграм видео, в което каза, че обича сестра си, възхищава ѝ се и я подкрепя.

"Толкова се гордея с нея, че се осмели публично да проговори", казва Джейми Лин Спиърс (30г.). Тя не крие, че е притеснена за щастието на поп иконата.

Миналата седмица Бритни Спиърс (39 г.) се яви в съд в Лос Анджелис и поиска да бъде отменено попечителството, под което е поставена в последните тринадесет години. Тя заяви, че иска да се сложи край на "оскърбителното" попечителство, което я кара да се чувства като робиня.

Показанията ѝ бяха изслушани от нейните родители, почитатели и журналисти в излъчване на живо.

Бритни със сестра си Джейми Лин Спиърс

Снимка: Getty Images

Блондинкатаобвини и заклейми баща си и другите съпопечители за това, че са я принудили да приема противозачатъчни и други лекарства против волята ѝ, а освен това ѝ пречат да се омъжи и да има още деца.

Спиърс каза, че иска да се омъжи за приятеля си Сам Ашгари и да имат деца, но че не й позволяват дори да излезе с него с колата.

Джейми Лин Спиърс

Снимка: Getty Images

"Искам само да притежавам собствените си пари, това да свърши и приятелят ми да може да ме вози в колата си", каза певицата в съда.

Бащата Джейми Спиърс беше определен за попечител през 2008 г. заради разклатеното психично здраве на певицата, припомня БТА. Миналата година тя предприе съдебни действия, за да бъде премахнато попечителството.

Очаква се дълъг процес, преди да се вземе решение по иска ѝ.

Бритни Спиърс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos