Синът на Ваня Костова е безутешен след внезапната кончина на майка си, която обожаваше.

Боян Михайлов не спира да публикува в своя фейсбук профил песни и послания, посветени на ангелогласната изпълнителка, която в четвъртък си отиде едва на 64 години.

"Обичам те, мамо!", написа днес той и публикува черно-бял портрет на Ваня Костова.

Часове по-късно Боян пусна акапелно изпълнение на любимата на поколения певица.

А по БНТ днес колежката й от "Тоника" Милица Божинова разказа, че на 5 май вечерта дълго е говорила с Ваня за бъдещето - какво предстои. "Тя тогава беше доста задъхана, каза "Не ми е добре", аз ѝ казах, че ще се чуем утре, но нямаше утре...", сподели Божинова.

По думите ѝ Ваня е била особен и изключително сложен човек. "От една страна типичният Овен, който си гони целите, преследва ги, но винаги изпипва нещата докрай, но в последните години тя беше станала много търпелива и много дружелюбна към всички", каза Божинова.

Мечтаели са групата в оригиналния състав да продължи. Затова е бил и един от последните им разговори, свързан с телевизионни снимки и концерт, който Стефан Диомов предвиждал на 2 август.

"Необикновен човек, със сложен характер, но дълбоко в себе си беше много добър човек, често беше недооценявана и това я измъчваше. Никога не съм очаквал, че така ще се получат нещата. Много певци има на този свят, но не всички са истински, а тя беше истинска певица и пееше невероятно и български народни песни, знаеше повече от 100 песни с всичките им извивки и сложни думи. Разпознаваем, неповторим, уникален глас. Фраза - изваяна като от върховен скулптор. Допълвахме се, в "Тоника" бяхме един прекрасен колектив", каза откривателят й Стефан Диомов.