Сър Пол Маккартни ще бъде хедлайнер на "Гластънбъри 2022", съобщи "Daily Mail".

79-годишният музикант трябваше да свири на фестивала през 2020 г., но той беше отменен заради Covid-19.

Предстоящото издание на музикалното събитие ще се проведе само седмица след неговия 80-ти рожден ден. Сър Пол ще бъде най-възрастната звезда, оглавявала фестивала според "Sun". Бийтълсът ще излезе след Ноел Галахър и "Хаим" в събота, 25 юни и е "решен да направи небивало шоу".

Сетът на Пол ще бъде абсолютно задължителен за гледане. Той наистина е развълнуван и е решен да направи концерт с всички хитове", казват запознати.

Имаше известна дискусия дали той трябва да продължи с изявите заради ситуацията с Covid, но живата легенда реши, че мястото му е на сцената.

"Гластънбъри е толкова невероятно преживяване и той знае, че това ще бъде невероятен момент за него", издават още близки.

Били Айлиш също ще се разпише в историята на фестивала като най-младият соло хедлайнер.

Междувременно стана ясно, че Маккартни се стяга за турне в САЩ, като това ще бъдат първите му концерти пред публика от 2019 г. Той обяви 14 дати, като началото на тура "Got Back" ще бъде дадено на 28 април в Спокейн, щата Вашингтон. След това Маккартни ще има концерти на 2 и 3 май в Сиатъл. Планирано е бившият член на "Бийтълс" да спре в още 11 американска града в рамките на шест седмици. Финалният концерт ще бъде в Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси, на 16 юни - два дни преди Пол Маккартни да навърши 80 години.

Снимка: Getty Images

Така той се присъединява към колегите си, изявени музиканти, които въпреки пандемията ще имат изяви на сцена. Билетите за концертите в САЩ ще бъдат пуснати в продажба на 25 февруари.