Музикантите от американската рок група "Thirty Seconds to Mars" са написали около 200 нови песни за предстоящия им нов албум, съобщи списание "New Musical Express". В интервю за изданието фронтменът Джаред Лето, който има успешни изяви като актьор и е носител на "Оскар", разкрива, че филмът "Домът на Gucci" до известна степен е вдъхновил новия албум.

Певецът, превъп превъплъщаващ се в образа на Паоло Гучи, е част от звездния актьорски състав на режисираната от Ридли Скот продукция, включваща също Лейди Гага (Патриция Реджани), Адам Драйвър (Маурицио Гучи), Ал Пачино (Алдо Гучи) и други.

Обсъждайки саундтрака от 70-те и 80-те години на миналия век, в това число песни на "Eurythmics", "Blondie" и Джордж Майкъл, Лето споделя, че "слушането на италиански хитове" от онази епоха се е превърнало в "извор на вдъхновение".

По думите му "Thirty Seconds to Mars" са написали около 200 песни, възползвайки се от локдауна заради коронавирусната пандемия.

Джаред Лето по време на концерт на "Thirty Seconds to Mars"

Снимка: Getty Images

На въпрос кога ще излезе новият албум на групата изпълнителят казва, че изчакват подходящото време. Запитан дали се очертава сътрудничество между бандата и Лейди Гага, той отговаря: "Би било забавно. Тя е невероятен артист и истински талант. Изпитвам голям респект към нея и смелостта ѝ".

"Thirty Seconds to Mars" не са издавали албум от 2018 г., когато на музикалния пазар се появи тавата "America", припомня БТА.

Филмът "Домът на Gucci", чиято световна премиера в САЩ беше на 24 ноември, вече е на екран и в България.

Джаред Лето по време на концерт на "Thirty Seconds to Mars"

Снимка: Getty Images