Месец след сватбата на Шарлот Казираги и Дмитри Расам, нова пищна сватба се състоя в Монако. Вчера синът на принцеса Стефани, сестрата на принца на Монако - Албер Втори, се ожени за дългогодишната си приятелка в присъствието на 200 гости.

Вижте снимки >>

26-годишният Луи Дюкре сключи брак с връстницата си Мари Шевалие в катедралата на Монако. Мястото за бракосъчетанието не беше избрано случайно. Луи искаше по този начин да отдаде почит към дядо си - Рение Трети, на когото той се възхищава много. Последно в катедралата са се женили именно Рение Трети и Грейс Кели през април 1956 г.

За сватбата на сина на Стефани целият знатен род Грималди беше в пълен състав. Албер Втори и съпругата му Шарлен, разбира се, не пропуснаха събитието, както и членовете на клана Казираги - Андреа, Пиер и Шарлот и тяхната майка Каролин, която е също сестра на Албер Втори и на Стефани, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА.

Булката бе избрала рокля, проектирана от сестрата на младоженеца - Полин Дюкре. Тоалетът се открояваше с дълъг шлейф и дантела от Шантийи. За избродирането на дантелата са били необходими 300 часа работа. Към роклята булката бе подбрала бижута на Картие. Тя се появи и в още две булчински рокли, дело на Rosa Clara. Едната бе дълга с много изчистена линия и бродерия на колана, а втората бе с дължина над коленете и дълъг шлейф.

Луи Дюкре е син от брака на принцеса Стефани с охранителя си Даниел Дюкре, от който е родена и Полин. Стефани се разведе с бащата на децата си и след това роди трето дете - Камил Готлиб, от връзката си с друг свой охранител - Жан Реймон Готлиб.

Луи и Мари са заедно от 7 години. Луи заедно с баща си имат компания за ремонт и декорация, а Мари работи в компания за организиране на светски събития и банкети.