Жерар Депардийо оспори пред апелационен съд в Париж започналото в края на 2020 г. разследване по твърденията, че е изнасилил и нападнал сексуално актрисата Шарлот Арно две години по-рано, съобщи БТА.

Актьорът, който е на 73 години, е уведомил следствието към апелационния съд, че оспорва изцяло обвиненията. Адвокатът му Ерве Темим отказа да коментира.

Шарлот Арно подаде жалба в жандармерията на Ламбеск в края на август 2018 г., че е изнасилена два пъти от актьора няколко дена преди това в парижкото му жилище. Според запознати с делото, той е близък на семейството й. Делото беше прехвърлено от Екс-ан-Прованс в Париж. На 4 юни 2019 г. делото беше класифицирано за прекратяване поради липса на достатъчно доказателства след девет месеца предварително разследване.

Тъжителката успя да получи възобновяване на разследването в средата на август 2020 г. След това тя разкри самоличността си през декември 2021 г. в Туитър, като написа, че не може да се възстанови психически от травмата. "Аз съм жертва на Депардийо. Вече не мога да мълча. Трябва да живея в истината. Вече е непоносимо. Трябва да се изразя. Да мълча значи да изгарям отвътре".