Успешното турне на Iron Maiden, наречено Maiden England World Tour , стартира с 34 концерта в САЩ и Канада през юни 2012. През лятото на 2014 култовата шесторка ще се завърне в Европа, като една от спирките в турнето им ще бъде в София – 16 юни, зала „Арена Армеец“.

Брус Дикинсън коментира: „На нас ни доставя огромно удоволствие да свирим в България и сме развълнувани, че ще докараме Maiden England в София! Не сме били тук от 2007 и нямаме търпение да видим страхотните си фенове отново! За обиколката ни през 2014 сме изменили малко сет листа, за да покрием колкото се може повече от музиката ни от 80-те. А и вероятно това ще е последният път, в който ще изпълним някой от тези песни на живо. Разбира се, ще осигурим мащабно светлинно шоу и оформление на сцената, различни превъплъщения на Еди, множество пиротехнически ефекти и други вълнуващи неща за нашите фенове. И тъй като това е финалната част от турнето, ще е много повече от честване, тъй като то отбелязва края на един период за нас и ние смятаме да направим едно шоу, което почитателите ни никога няма да забравят!“

Мениджърът Род Смоулууд допълва: „Турнето Maiden England 2013 беше изключително добре посетено навсякъде. Заради големия интерес от страна на феновете решихме да направим още няколко концерта в Европа...“.

Билети:

Цената е от 60 до 140 лева
Продажбата на билети стартира на 14 февруари от 10 часа.