След дни на медийни спекулации, Чарли Шийн разкри, че наистина е носител на ХИВ вируса. "Трудно е да приемеш тези 3 букви. Те преобръщат живота ти", призна той.

"Трябва да сложа край на тези жестоки атаки и полуистини", каза Шийн и уточни, че се е заразил преди 4 години. Не знае как е станало. Преди да разбере, че е серопозитивен, Чарли страдал от силно главоболие и бил убеден, че има тумор на мозъка.

"Днес се освобождавам от този затвор", допълни актьорът за спекулациите около здравословното му състояние.

Той призна, че употребата на наркотици и алкохол е била "лошо решение" в живота му, но според него е "невъзможно" да е предал ХИВ на друг човек. Шийн обясни, че е използвал винаги презервативи и е проявявал честност, когато е ставало дума за здравословното му състояние. Той призна, че е дал това интервю, за да спрат да го изнудват, че ще разкрият, че е серопозитивен. Чарли не каза на колко души е плащал за мълчанието, но сподели, че сумите са достигали милиони долари. Шийн заяви, че не иска да плаща повече от парите, които биха били полезни за децата му. Актьорът има пет деца и едно внуче.

Докторът на Чарли заяви, че актьорът няма СПИН. Притесненията на медика са свързани по-скоро с миналото на звездата, белязано от депресии и злоупотреба с наркотици и алкохол. Шийн приема по 4 таблетки на ден, не използва забранени вещества, но признава, че все още пие.