Изпълнителят на хита "Coward of the County" преди години сложи край на световните си турнета. Сега той увери, че е решил да се оттегли от света на музиката, за да посвети повече време на семейството си.

"Постигнах всичко, което си бях поставил за цел. Идва време, когато човек си казва: "Осъществих целите си, сега друг трябва да поеме щафетата". Това не означава, че вече не обичам музиката. Не мога обаче да продължа да се занимавам с музика и да правя онова, което искам - да отделям време на семейството си" - каза Роджърс пред сп. "Билборд".

Той желае да посвещава повече време на 12-годишните си близнаци и петата си съпруга Уонда Милър, за която се ожени през 1997 г.:

"Имам две прекрасни момчета и си давам сметка, че не прекарвам достатъчно време с тях. Това е специален период в детската възраст. Синовете ми играят футбол и бяха много развълнувани, когато видяха, че родителите им присъстват на мач с тяхното участие."

78-годишният музикант се е ангажирал с концертни изяви в рамките на турнето си до април 2017 г., както и с участие в традиционни коледни шоута в края на годината, допълват от БТА.