Лентата е условно продължение на "11 А", който донесе на Яна Маринова награда за най-добра женска роля от фестивал в руския град Ростов на Дон.

Вижте снимки на Радина от първия снимачен ден

30-годишната Радина, която роди сина си Христо през юни, се появи на първия снимачен ден с ефирна копринена рокля в червено и черно, а партньорът й Дарин Ангелов – учителят по физкултура, който ще вземе младата класна под своето крило, дойде в тон с нея - с червени джинси и черно кожено яке, пише "Монитор".

Над 200 актьори са се явили на кастинг за ролите, а за образа на учителката Лина претендирали повече от 20 актриси, издаде режисьорката Магдалена Ралчева.

"Радина безспорно беше моята фаворитка от самото начало и мисля, че всички сме единодушни в избора", коментира Ралчева.

"На фокус са сложните отношения между учители, ученици и родители – тема, която винаги се е радвала на успех в световното кино. Посланието на нашия филм е да обичаме децата си, да ги изслушваме и разбираме, за да станат достатъчно силни и устойчиви да се справят с живота", категорична бе тя.

Във филма играят още Мария Каварджикова, Елена Бойчева, Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев, Деян Георгиев.

Дейвид Варод, за когото "12 А" е първи проект като независим продуцент, похвали сценариста Николай Колев и обяви:

"Ако България някога има шанс да спечели "Оскар", то ще бъде с негов сценарий - той е гениален писател".