Заедно с него за 72 часа в ареста остават и съучастниците му в набирането на момичета - 23-годишната Ралица Любенова от Русе и 25-годишният Пламен Кирилов.

Ирена Милянкова стартира кариерата си на модел в агенция „Визаж“. Тя и Чолов се запознават, когато девойката е само на 13. Година по-късно двамата заживяват заедно. Те имат 4 деца, като първото Ирена ражда още на 15.

41-годишният Чолов, Любенова и Кирилов бяха задържани вчера призори в луксозна къща в столичен квартал при спецоперация на ГДБОП за неутрализиране на организирана престъпна група, занимавала се с набиране и склоняване към проституция и с трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

Според събраните до този момент данни, тримата набирали млади момичета, на които предлагали работа в известна модна агенция, съобщиха от пресцентъра на МВР. Офертите били съблазнителни - участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове. На по-късен етап започвало и склоняването на „служителките” – част от тях непълнолетни, да предлагат сексуални услуги с обещанието за добро възнаграждение. За целта били ползвани стаи в скъпи хотели, сред клиентите имало български и чужди граждани. Цените на сексуслугите варирали между 500 и 1000 лв., в зависимост от предлаганите „екстри”.

В хода на спецоперацията са извършени претърсвания в домовете на задържаните и в офиса на модната агенция в столицата. Оттам са иззети множество телефони, сим - карти, компютърни конфигурации и документи, големи суми пари, както и наркотици.

По информация на БНТ антимафиотите започнали да разследват Чолов след разследване на побой пред нощно заведение, завършил с убийство. Според запознати, фаталната нощна свада, случила се през пролетта, била заради манекенка, предлагана за скъпоплатена консумация на заможни любители на модния подиум. При поредицата от разпити тогава се оказало, че всички момичета са свързани с една и съща модна агенция.

По-късно част от манекенките признали, че освен на подиума са принудени да "заработват" и на срещи в стаи на луксозни хотели. Така антимафиотите стигат до Чолов и двамата му съучастници.

Ралица Любенова и Пламен Кирилов са арестувани, докато оформяли отчета от нощната смяна. Заедно с тях били и три момичета на дежурство. От документите и компютрите, намерени в офиса на модната агенция, станало ясно, че работещите момичета били 20. По-скъпо се таксувало изпращането на момиче на частно парти извън столицата. Половината от изработената сума била за момичето, а другата за сводниците.

На 27 юни Антон Петров-Хамстера, "Мистър България 2003" Мирослав Йончев и Цветко Цветков бяха арестувани по обвинение,  че са организирали престъпна група за трафик на хора и за склоняване към проституция. Според разследващите, модната агенция на Йончев - "Май Ейджънси" е използвана като параван за трафика на жени. 

Вижте снимки на дома и семейството на Ирена Милянкова >>
Снимки на Ирена >>
ИЗБРАНО