На 18 декември за Коледния концерт в НДК на сцената ще бъдат над 50 музиканти. На пулта ще застане един от най-известните испански диригенти Антонио Куенса. Грандиозността на събитието ще бъде подсилена от участието на прекрасния пианист Иван Мелон.

Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар след поредица от супер успешни концерти в САЩ, Европа и Латинска Америка. Буйка черпи вдъхновение от испанското фламенко и съчетава емоционалните си вокали с африканските влияния. Тя изпълнява и стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия. Публиката се прикланя пред нейните завладяващи интерпретации на известните песни "La boheme", " Volver volver", "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo" и др.

За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. Той казва: "Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат." Последно я видяхме в неговия филм "Кожата, в която живея" - в едър план, облечена в пленителна червена рокля на Жан Пол Готие.

Билети се продават в системите на Ивентим и Тикетпро, и на касата на НДК.