Капамата на чревоугодника

Взимате най-голямата си тенджера. Все пак да не е много по-голяма от най-големия ви котлон -:))) За предпочитане е тенджерата да е с дебели стени. Най-хубаво е ако имате от онези руски тенджери, произведени в оръжейния завод в Тула (Русия). Половин сантиметър чугун и 1-2 милиметра емайл върху него.

Обратно в новината

Коментари - Капамата на чревоугодника | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...така наредената капама се слага на печката с дурва..(става по вкусно)...нали!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много хубаво, само че му сменете името на ястието, защото няма нищо общо с капамата.

В калено гледжосъна гърне- слагам на дъното прясна сланинка или висменка ред кисело измито зеле чер пипер на зърна ,дафинов лист и парчета от пиле,малко телешко,парчета свинско ,следва нов ред зеле ,малко поръсвате с ориз пак редите мръвки и ансамбъла завършвате с една две кървавици ,отгоре малко зеле,чаша вода и чаша червено вино,капака с тесто и слагате вечерта към 22 часа във фурната на 150 градуса. На сутринта изключвате към обяд вадите и изсипвате в удобна тава /по лесно се правят порциите /.Да Ви е вкусно и наздраве с червено вино.

Аз от много години правя капама за Коледа!Приготвям я в голям пръстен гювеч с капак,но кокали не слагам ,а на дъното нарязвам кисело зеле,слагам червен пипер,отгоре нареждам свински гърди,слагам и цяло пиле /не много голямо/,месо от бут и сърми с кайма.Всичко това е подправено със сол,червен и черен пипер.Пропуснах и сурова наденица/малко ,само за вкус.Най-отгоре покривам с няколко зелеви листа,слагам капака,запечатвам с тесто и задължителво слагам в тава,защото от малката дупчица на капака излиза част от сока на продуктите.Пека на 160-170 градуса 4-5 часа.След това по желание на семейството нареждам продуктите в тава и само запичам.Става невероятно вкусно,но не бива да се прекалява,защото е само месо.Който опита веднъж ще иска да го прави за всеки зимен празник!!!Да ви е сладко!!!

Вие, които сте близко до Европа, защо не се понаучите да пишете на български?.. Въпрос към автора на прекрасната гозба: на колко градуса се готвиоколо 160 ли?

абе кои че го яде това бе ... кокали зеле. сланина . пиле . неразбрах перушината каде да я сложа.

В Европата правят и по-големи гадости..това нащо е превасходно

Яз бе, яз че го ядем. Аман от тикви "близко до Европа"

това наистина си е ястие на чревоугодника :) иначе звучи страшно изкусително!!!!

Браво!