Капамата на чревоугодника
Взимате най-голямата си тенджера. Все пак да не е много по-голяма от най-големия ви котлон -:))) За предпочитане е тенджерата да е с дебели стени. Най-хубаво е ако имате от онези руски тенджери, произведени в оръжейния завод в Тула (Русия). Половин сантиметър чугун и 1-2 милиметра емайл върху него.
Обратно в новинатаКоментари - Капамата на чревоугодника | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
anonimen ot London (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
anonimen ot London (нерегистриран)
...така наредената капама се слага на печката с дурва..(става по вкусно)...нали!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.
Аз (нерегистриран)
Много хубаво, само че му сменете името на ястието, защото няма нищо общо с капамата.
БГ (нерегистриран)
В калено гледжосъна гърне- слагам на дъното прясна сланинка или висменка ред кисело измито зеле чер пипер на зърна ,дафинов лист и парчета от пиле,малко телешко,парчета свинско ,следва нов ред зеле ,малко поръсвате с ориз пак редите мръвки и ансамбъла завършвате с една две кървавици ,отгоре малко зеле,чаша вода и чаша червено вино,капака с тесто и слагате вечерта към 22 часа във фурната на 150 градуса. На сутринта изключвате към обяд вадите и изсипвате в удобна тава /по лесно се правят порциите /.Да Ви е вкусно и наздраве с червено вино.
тя (нерегистриран)
Аз от много години правя капама за Коледа!Приготвям я в голям пръстен гювеч с капак,но кокали не слагам ,а на дъното нарязвам кисело зеле,слагам червен пипер,отгоре нареждам свински гърди,слагам и цяло пиле /не много голямо/,месо от бут и сърми с кайма.Всичко това е подправено със сол,червен и черен пипер.Пропуснах и сурова наденица/малко ,само за вкус.Най-отгоре покривам с няколко зелеви листа,слагам капака,запечатвам с тесто и задължителво слагам в тава,защото от малката дупчица на капака излиза част от сока на продуктите.Пека на 160-170 градуса 4-5 часа.След това по желание на семейството нареждам продуктите в тава и само запичам.Става невероятно вкусно,но не бива да се прекалява,защото е само месо.Който опита веднъж ще иска да го прави за всеки зимен празник!!!Да ви е сладко!!!
Мартин П (нерегистриран)
Вие, които сте близко до Европа, защо не се понаучите да пишете на български?.. Въпрос към автора на прекрасната гозба: на колко градуса се готвиоколо 160 ли?
далече сте от европа (нерегистриран)
абе кои че го яде това бе ... кокали зеле. сланина . пиле . неразбрах перушината каде да я сложа.
nekanen (нерегистриран)
В Европата правят и по-големи гадости..това нащо е превасходно
kn (нерегистриран)
Яз бе, яз че го ядем. Аман от тикви "близко до Европа"
истината е (нерегистриран)
това наистина си е ястие на чревоугодника :) иначе звучи страшно изкусително!!!!
Българка (нерегистриран)
Браво!
НАЙ
Обвинения и поредни скандали разтърсиха имението на любовта
Шеф Виктор Ангелов напусна изненадващо Hell's Kitchen
Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване
Machine Gun Kelly отпразнува 34-ия си рожден ден със специален човек
Бивше гадже на принцеса Беатрис почина от свръхдоза наркотици
Обвинения и поредни скандали разтърсиха имението на любовта
Шведската принцеса Виктория започва военно обучение за офицер
Шеф Виктор Ангелов напусна изненадващо Hell's Kitchen
Бивше гадже на принцеса Беатрис почина от свръхдоза наркотици
Отмениха присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване