Коментари - Любимите книги на знаменитостите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави впечатление и че авторът на публикацията не е чувал някои автори и заглавия - на български ги има и не са така... Но отдавна спрях да очаквам каквато и да е обща осведоменост от журналист

И защо да не вярвам че четат? Не си представям че такъв човек ще вземе да излъже че да се представи по-така... Мислите ли че Брус Уилис има нужда да се прави.... Пък и почетете и вие Херодот да видите че има доста забавни истории.. То само у нас е някак неудобно да споделиш че четеш... И си говорим само за диети

Като гледам какви "специалисти" са се разписали тука и са пропуснали една, че харесват една антиутопия станала наръчник на книгоиздателите в България - "451 градуса по Фаренхайт". А политиците имат за наръчник - "1984" на Оруел.

Ако е вярно , че четат Достоевски и Булгаков, браво на тях.

Тези са, които знаят какво да четат! И у нас знаменитите си имат свое любимо четиво - "Село Борово", "Винету", "Как се каляваше стоманата", "Авакум Захов", "Героят от Лайпциг" , Няма ниещо по-хубаво от лошото време" и "Как да събираме горски плодове и билки", изд. Партиздат, 1954 г. с личното одобрение на др. Въ лко Червенков. Те това е ситуацята.

Изобщо не се учудих, е Стивън Кинг харесва Повелителят на мухите. Учудих се, че Алек Болдуин е нежна душа и харесва Да убиеш присменулник.

И НИТО ЕДИН ФРЕНСКИ АВТОР :))) ...

Да не говорим, че повечето са филмирани.... А най-големия майтап : любимата книга на Уейн Руни....

Емил Зола е французин

Зола африканец ли е, та не го броиш при французите?

Тая статия няма да я бъде. Я пуснете по-добре една "Любимите кючеци на родните знаменитости".

само лузърите четат книги

А останалите величия като теб какво правят?

Работят миячки по морето

Клишета.. фактът, че няма повторение ме навявана мисли за нещо нагласено..

Прави впечатление, че простоватите хора харесват простовата литература: Никол Кидман - Клайв Стейпълс Луис, Хрониките на Нарния. Уейн Руни - Джоан Роулинг, серията романи за Хари Потър. Мат Деймън Хауърд Зин, Народна история на САЩ. Уил Смит - Паулу Коелю, Алхимикът. Меган Фокс - Джеймс Патерсън, Целуни момичетата.

и какво простовато има да харесваш история

И на мен ми направи впечатление повърхностната изброена литература. А за Натали Портман-класически отговрор на джуиш уоман... Но ако питате мен, от актьорчеатата и в БГ и по света не бива да се очаква много...

По принцип театралните актьорите трябва да четат повече дори от писателите. Писателят има време да редактира, актьорът на сцената няма - каквото изрече, това остава. Не случайно любимият ми български аткьор Руси Чанев има у тях една цяла стая-библиотека с книги. Четири стени от пода до тавана. Всяка негова роля е свързана с проучване, изучаване и прочитане на поне 10-15 книги свързани с ролята. И Венцислав Кисьов беше така, лека му пръст.

Сигурно е, че с мали изключения, никой от тези в статията не чете "Великия Гетсби", "Майстора и Маграрита", "Братя Карамазови" и т.н. Просто те са се превърнали в нарицателно за сериозна литература и така си придават важност. По-интересно щеше да ги запитат после, а защо? Брус Уилис чете "История" на Херодот...

По една случайност притежавам книгата на Хауърд Зин и не виждам нищо повърхностно в нея. Самият Зин беше близък приятел с Чомски, който също не се слави с повърхностност.

Опитах се да си представя как Брус чете "История" на Херодот... Няма по- нелепа представа ;)))) Не вярвам, че тези хора са чели изброените книги, тъй като аз съм чела някои от тях, да вземем романа на Булгаков - абсурд е някой от изброените да разбира тази книга или да я чете с интерес.Така или иначе това е лично мнение, може да не съм права, но поне в едно съм убедена - Уилис е чувал за "История" само във филма "Английски пациент " ;)))

Романът на Булгаков е " МайсторА и Маргарита", не МайсторЪТ!

Странно, никъде не видях Старецът и Морето. Това е книга, която трябва да се чете всеки ден.

Не виждам Крал Май - Винету...

Защото Боцето са го пропуснали :-(