Кристина Апългейт отстрани матката и яйчниците си

Актрисата Кристина Апългейт се е подложила на операция за отстраняване на яйчниците и маточните тръби.

Обратно в новината

Коментари - Кристина Апългейт отстрани матката и яйчниците си | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Кристина! Сега запълни отвора с лепило за теракота Боро, пусни една шпакловка отгоре и си гледай живота.

не знам за Кристина за какво ще го ползва,ама ти гледай да лепиш с лепилото,вместо само да го дишаш и после да дращиш простотии

Абе ,защо коментирме неща от които не разбираме и 50%,.Що един доктор не се изказа по темата,а всички умници са анонимни?Ще си отреже ли крака някой ако го заболи питаше там един.Главата ти иде да си отрежеш ако ти кажат,че имаш рак.Ама на чуждо дупе и 200тояги са малко

Да, бе, пишели все анонимни. А ти що не си нонимен, бе кретен! И що да си режа главата, ако ме хване рачо. Ще си доживея дните (или месеците) и хич няма да ми пука. Все от нещо трябва да се мре. С какво инфарктът, инсултът, пневмонията, са по-добри от рака?

Чудя се, ако си счупя крак или ръка, дали ще боли много? Дали да не си ги отрежа превантивно, а?

Да,ще те боли много. Но няма да умреш,както могат да умрат хората болни от рак.

от така зададените въпроси може да се направи заключение,че дори да си счупиш черепа и да го отстраниш,няма съществено да ти се отрази на качеството на мисловната ти дейност...

И какъв е този безмислен, панически страх? Човек може да умре от толкова много неща... Ако не е от рак, може от друго. А и в крайна сметка - нали всички ще умрем?! Или тия другарки си мислят, че като си отстранят гърди, матка, яйчници... и си гарантират безсмъртие?! А и ракът е заболяване на ОРГАНИЗМА. Конкретно в кой орган ще се прояви... значение няма особено.

Мила другарко, Кристина Апългейт е оперирана от рак на гърдата през 2008 и е диагностицирана като носител на мутацията BRCA, което прави рака й много агресивен. Имайки предвид това, както и също че ракът на гърдата е хормонално заболяване, а яйчниците отделят полови хормони в организма на жената и това може да активира отново заболяването, решението което е взела е животоспасяващо. Отделно от това, е отстранила яйчници, които имат огромен риск да заболеят, защото тя е ностел на мутацията. И какво, като се е разболяла от рак да я оставят на произвола ли? Знаете ли, че в миналото, преди медицината да открие антихормналната терапия, премахването на яйчниците е било стандартно лечение при жени с рак на гърдата, а и все още се прави в някои случай, защота пак повтарям, ракът на гърдата е хормонално заболяване в голямат част от случаите.

едва ли може да се обясни по-добре...да му мислят тези с противозачатъчните таблетки

Каква е вероятността да се развие друг вид рак, при положение че органа липсва?

Вероятността драстично пада,от 80 % на 5% при носителите на генетичната мутация, но все пак я има защото клетки от тази тъкан са останали в организма и не могат да се изрежат напълно.

Ще обясня накратко: ракът на гърдата и този на яйчниците са се причиняват от дефект в ЕДИН И СЪЩ ген. Т.е., ако се е проявил вече един от този видове рак, това явно показва дефектността на съответния ген и води до предположения за скорошна проява на другия от двата вида рак. Смятам за 100 пъти по-разумно от това да се предприемат превантивни мерки, отколкото след време да се повежда борба срещу още един рак.

Деликатна жена,без типичната грандоманщина на повечето от тази гилдия.

Култова блондинка беше навремето, но все още е красива!!!

Напълно оправдано в този случай. Кристина е генетично обременена и има огромен риск от рзвитие на болестта и на яйчниците. Както самата тя, така и майка и е била болна от рак на гърдата, а ето че има и други роднини с това заболяване. Подобно на Аджелина Джоли, с тази разлика, че Аджелина изпревари болестта.

На намесвайте лудото джоли в този случай, онази е напълно луда.

НеСлучаен

Джоли не е първата, която прави такава превантивна операция; само първата, която го разгласява толкова шумно. Справка- съпругата на Ози Озбърн (и Бог знае колко още известни и неизвестни жени). Ако така се намалява риска от заболяване, какво по-разумно от тази стъпка?!

Анджелина...