7 мързеливи трика за чистене на прах

Прахът е едно от доказателствата, които натрапчиво измерват колко време е изминало от последното почистване.

Обратно в новината

Коментари - 7 мързеливи трика за чистене на прах | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МАЙКАТА МУ Е ДА ИНВЕСТИРАШ В ХУБАВА ПРАХОСМУКАЧКА - С 2 МИКРОННИ ФИЛТЪРА - ОТ ТИЯ ДЕТО СЕ МИЯТ ... И СЛЕД 2-3 МЕСЕЦА РЕДОВНО ПОЧИСТВАНЕ НА КЪЩАТА НАИСТИНА ИМА ПРОМЯНА .. ... И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СКАЧА КЪМ ТИЯ ИДИОТСКИТЕ ПРАХОСМУКАЧКИ ОТ ПО 5-600 ДОЛАРА - ТВА Е ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ... СЪЩАТА РАБОТА ГИ ВЪРШАТ ТИЯ ДЕТО СА 300 ДОЛАРА :))

Прахосмукачките не се мият с вода, а това са прахосмукачки без торбичка . Вместо нея прахта отива в резервоарче с вода и се нарича ВОДЕН ФИЛТЪР. Това е наистина най- качественото чистене на прах, защото прахта погълната от прахосмукачката отива в резервоарчето с вода и не се връща в пространството , както е при прахосмукачките с торбички, които при чистене я завихрят и само 80 процента поглъщат-отпред дърпа, но отзад духа:) Освен това ако е с воден филтър винаги можеш да си намериш нещата, които е погълнала без да се ровиш в прахта- пръстени, детски дребни играчки/ даже целия детски конструктор и разни джаджички/, игли, болтчета, стотинки... Ако минеш щорите и пердетата можеш да отложиш прането им за по- дълго , вместо често да се катериш да ги сваляш и качваш. По- принцип многото неща за улеснение са измислени в момент на мързел, но тези 7 трика уж за мързел изискват повече работа и най- вече дишане на прах.

Къщата не е истински дом ако не можеш да напишеш "обичам те", с пръст, върху прашната секция в хола.

Домакинската работа, трябва да се заплаща, за да няма такива тъжни физиономии и мрънкащи домакини.

Наистина защо да се оправя леглото след като вечерта пак ще се спи? Тъкмо ще си е готово за довечера. :)

Luna0102

Ако пък не сложиш и чаршафи, няма да има какво да оправяш :)).

Аз говорех за завивката. Юрган/одеало в калъфка, според сезона. Защо да се оправя и сгъва/навива, като вечерта пак ще се ляга? Тъкмо ще е готово за вечерта. А чаршафа отдолу си е опънат. Кво да му правиш на него? Той само при пране се сменя. Оправянето на кревата е главно за завивката.

Плагиатстваш от Хитър Петър, който попитал на мързеливия си племенник: Защо да ядеш, като пак ще огладнееш?

това с полирането с шарлана и пчелният восък е много готино! е, малко е ретро, не върши работа, щото е мазно, ама пък е трудно!

Luna0102

Кое му е мързеливото на полировката?! Един мързелив и все още неизползван от мен трик- отваряте всички прозорци по време на буря и де що има скрит прах е издухан, подовете и мебелите са добре измити. Затваряте прозорците и се надупвате да спите след трудоемката работа с прозорците.

Мерси за идеята. Подкрепям.

Щото и аз с две ръце.

Девети трик: вземете си котка, по възможност с по-дълги косми. Тези невероятни създания имат способността да се завират и в най-недостъпните кътчета на дома. После, седейки си мързеливо на дивана с ръкавицата за косми, минете няколко пъти по козината на животинката. Ползите от тази операция: заедно с космите, махате и избърсания вече прах и доставяте голямо удоволствие от масажа и ресането на домашния любимец. От това по- мързливо, здраве му кажи!;)

Друга идея. Да нямаш мебели, а и да имаш да не ти пука...

Осми, булгаристански трик: намерете си някое момче-балък да ви бърше там каквото е, докато му се оплаквате, че сте болна, с мигрена или имате хемороиди. Въобще винаги бъдете "нещастна" и "беззащитна" - винаги работи!

Че те вече са такива над 99% от сегашните фригидни селски кранти... Мързеливи, прости, с недоразвити мозъци....и гледат да хванат някой селски путаранчо, че да го манипулират да прави всичко, а те да си веят путката по моловете. Koe e това същество, дето вече 2 пъти ми трие коментара? С какво не си съгласно, кое не ти харесва, да не би ти да се разпозна в крантата или путаранчото?

разбира се на такива задници като теб, които нямате елементарно уважение към жените всичко им е криво. С този манталитет си заслужаваш някоя като тебе - проста и нагла и да те бие на почивки. Или просто си хвани мъж.