Подготовка:
Изваждаме от гърдите двете филета и двете бонфиленца. Леко през найлон ги начукваме. Идеята е да ги направим по-крехки и да поемат от подправките после, а не да ги размажем, но гледаме все пак да си ги оформим. Слагаме по съвсем мъничко сол, ама МЪНИЧКО и ги наръсваме с черен пипер. Обръщаме и повтаряме. Слагаме ги в плик и ги поставяме в хладилника за... колкото време имаме.

Приготвяне:
Вадим от хладилника филетата, на котлона слагаме тефлонов тиган, ако имате оребрен. Тиганът е готов след 5 минути. В така загрятия тиган капваме няколко капки олио, колкото да не е съвсем на сухо, и хвърляме филетата. Запържваме около не повече от две - три минути на страна. Целта е филето да си остане СОЧНО, а не като пресовани стърготини.  
Изваждаме готовите филета и ги оставяме в чиния да си почиват.

В касерола на слаб огън поставяме маслото с малко сол и нарязаната на кубчета глава лук. Оставяме да се задушава бавничко. Като стане леко златисто прибавяме нарязаните гъби и клонката розмарин, захлупваме и пак - задушаваме БАВНО. Когато процеса на задушаване приключи изливаме сметаната. Оставяме да заври и когато клокне прибавяме синьото сирене. Бъркаме да се разтопи. Когато започне да ври (работим на слаб огън), изчакваме 5 минути и прибавяме прясното мляко. Оставяме да поври още 10 минути и поръсваме с черен пипер.

Можем да прибавим филето да клокне в соса или да поднесем истиналите мръвки, заляти с горещия врящ сос - става страхотно.