От брашното, солта, водата, зехтина и маята приготвяме тесто, което оставяме да втаса на топличко 30 минути. Премесваме с мъничко брашно. Растиламе в тава, нека да е по-голяма - търсим площ. Оставяме още 15 минути да довтаса. Слагаме в загрята до 200 градуса фурна и печем 30-40 мин. Опечената питка изваждаме и обмазваме със смес, приготвена от счукания чесън и омекналото масло. Покриваме с кърпа и оставяме да си поеме за около 10-15 мин.
Чеснови хлебчета | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
От брашното, солта, водата, зехтина и маята приготвяме тесто, което оставяме да втаса на топличко 30 минути. Премесваме с мъничко брашно. Растиламе в тава, нека да е по-голяма - търсим площ. Оставяме още 15 минути да довтаса. Слагаме в загрята до 200 градуса фурна и печем 30-40 мин. Опечената питка изваждаме и обмазваме със смес, приготвена от счукания чесън и омекналото масло. Покриваме с кърпа и оставяме да си поеме за около 10-15 мин.
още
Дом
Ваня Григорова ще е водач на две листи на "Солидарна България" - за ЕП и за НС
ЦСКА депозира още 28 милиона лева за стадиона и обясни за разрешителното
Доларът се повишава спрямо основните валути след сигнали, че намаляването на основните лихви се отлага
Google променя двуфакторната си автентикация
Маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония направиха нови записи на химните на България и Европа
Покажи ми лицето си, за да ти кажа как ще гласуваш
Китайски катерачи заседнаха на скала за повече от час заради "трафик"(снимка/видео)
Cupra Formentor получи по-агресивна предна част в стил нос на акула
Ваня Григорова ще е водач на две листи на "Солидарна България" - за ЕП и за НС
LIVE