Яйцата се разбиват хубаво и се добавя брашното и 1 лъжица от прясното мляко. Винаги това е последователността на смесване на продуктите, защото ако се налее първо прясното мляко, а след това - брашното, се образуват бучки и не стават пухкави палачинки. След като яйцата поемат добре брашното, се добавя на тънка струйка прясното мляко, като се разбива непрекъснато. Накрая в тестото може да се сложи щипка сол.

Намазняваме тиган с плоско дъно с бучица масло и изливаме черпак от палачинковата смес. Като се изпържи от долната страна, обръщаме палачинката. Процедираме така с всички палачинки и сервираме с любов.

Готовите палачинки можем да консумираме с мед, сладко, сирене. Може да се направи и смес от майонеза, нарязана на ситно шунка и кисели краставички, както и да се използва всякакъв вид майонезена салата за плънка на палачинките.