Използвайте широк или тънък кант, ножици и топъл силикон, за да освежите скучните лампи в стаята. Измерете в горната и долната част обиколките на окръжностите и срежете две парчета кант. Нанесете малко от силикона по ръбовете на лампата и залепете кантовете. Изчакайте да изсъхне.

Вземете парче тъкан, изрязано в кръг, за да освежите изхабените масички до дивана, съветват от comfort.bg. Измерете височината на масичките, удвоете стойността и добавете стойността на диаметъра. Подгънете по ръбовете и пришийте с шевна машина или използвайте лепило за тъкани. Позиционирайте тъканта върху масичката и завържете с декоративна връзка в тясната част.

Върху основния тон на стените можете да оформите шаблонни мотиви само с малко боя и четка. Използвайте изработен от вас или закупен шаблон, залепете го на желания сектор върху стените с тиксо и нанесете боята с кръгла четка за шаблони. Можете да използвате ученическа линийка, за да позиционирате втора шарка до първата или над нея, на желаното разстояние една от друга. Изчакайте да изсъхне за десетина минутки и отлепете шаблона. Можете да комбинирате няколко мотива или да използвате само един многократно, за да обособите цветни акценти.

Увийте малките декоративни възглавници с цветен шал, за да освежите цветово всекидневната стая. Поставете шала върху маса и поставете основата в центъра на квадрата. Добре е възглавниците да са с диаметър два пъти по-малък от диаметъра на шала. Хванете четирите крайчета на шала и ги завържете на ефектен възел.

Можете да разнообразите акцентите в интериорите временно. Освежете абажурите в бяло с няколко брошки, които да окачите върху повърхността им. Можете да захванете брошките с две магнитчета, от двете страни на тъканта. За освежаване с по-траен ефект използвайте шампи печатчета с разнообразни мотиви и бои за тъкани, за да щамповате ефектни шарки върху повърхността на лампата. Изчакайте да изсъхнат боите и монтирайте абажура върху основата на лампата.