Жените понякога си мислим, че сме като отворени книги за мъжете. И затова се дразним много, когато те не ни разбират, защото приемаме, че ни разбират, но се правят на интересни. Това изобщо не е така. Наистина има "елементарни" неща, които момчетата не разбират защо правим, но някак все се страхуват да попитат защо, тъй като в подобни моменти дамите ставаме много агресивни и раздразнителни. Отново защото си мислим, че те знаят всичко много добре, но се правят на вечно неразбрали.

Така че, ако има мъже, които се страхуват да попитат своя приятелка или половинката си защо носи безброй неща в дамската си чанта, защо се гримира с часове или защо се бави час и половина в банята, склонни сме да декодираме женското поведение и да дадем отговор на въпросите, които най-често мъчат мъжете, когато става дума за дамите.

Защо жените прекарват толкова много време пред огледалото, превръщайки се в нещо, което не са?

Всъщност всяка жена си мечтае да прекарва колкото се може по-малко време пред огледалото. Затова обаче са нужни много и редовни грижи. Тренировки, почистване и овлажняване на кожата и т.н., и т.н. Някои дами просто се опитват да постигнат съвършенство пред огледалото, защото всички си имаме недостатъци и комплекси. Не на последно място много дами просто се стараят да поддържат добър външен вид и това е достойно за похвала. Порасналите момичета знаят много добре какво могат да постигнат с грима и как да го използват и ако са умни, никога не биха прекалили с него. Но и за това изкуство си трябва време.

Защо жените са толкова пристрастени към гушкането?

Прегръдката за жената е олицетворение на сигурността. Понякога една вечер пред телевизора с мъжа, който я обича и не иска да свали ръце от нея е по-удовлетворяваща за жената от бурна сексуална нощ. Гушкането прави жените щастливи, затова, ако искате да запазите дамата до себе си, никога не спирайте да я прегръщате и целувате.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Защо жените ходят заедно до тоалетна?

Всъщност дамите рядко го правят, но момичетата, особено в тийн възраст, често прибягват до това, тъй като обикновено искат да обсъдят някое момче с приятелките си или да заемат гланц за устни или четка за коса от приятелка, за да пооправят външния си вид в тоалетната. Отново, за да бъдат по-привлекателни за момчето, което харесват.

Защо жените се превръщат в д-р Джекил и Мистър Хайд по време на цикъл?

Дори не задавайте този въпрос, момчета! Никога! Отговорът е: болка, хормони, кошмар.

Какво толкова носят жените в чантите си?

Какво ли не... Мокри кърпички, сухи кърпички, дамски превръзки, портмоне, ключове и т.н. Истината е, че всяко нещо в дамската чанта е там по предназначение и идва момент, в който е крайно необходимо. Като червилото например.

Какво всъщност означава изразът "Добре съм!" или "Всичко е наред"?

Думите тук нямат никакъв смисъл. Важен е тонът, с който е произнесена репликата. Ако тя ви каже през зъби, че е добре, значи е всичко друго, но не и добре. В такива случаи просто изчезнете и не се повявайте пред погледа ѝ с часове. Иначе ще разберете защо не е добре.

А понякога, докато жената казва "Всичко е наред", мислено ви благославя с всички цветисти епитети, които ѝ идват наум. И повярвайте, не искате да ги чувате на практика да излизат от устата ѝ.

Наистина ли жените имат няколко точки на удоволствието по тялото си и защо мъжете не познават всичките?

Ако мъжете са гледали онзи епизод на "Приятели", в който Моника обяснява на Чандлър за 7 важни точки, как и в каква последователност да бъдат докосвани, сигурно имат представа, че няма само една точка на върховно удоволствие за дамите. Най-добрият начин за мъжа да научи кои са тези точки, е да попита половинката си и да я предразположи да му има доверие, за да се впуснат заедно в търсене на тези точки.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Защо жените са луди по мъжките дупета?

Това не е точно така. Жените харесват различни части от мъжкото тяло. Някои дами особено старателно се взират в ръцете на мъжа, други се чувстват много привлечени от краката, а трети винаги първо поглеждат към дупето. Обикновено, когато раменете и задните части на мъжа са в правилна пропорция, цялото му тяло изглежда привлекателно за дамите.