Доживяхме най-накрая да се порадваме на слънце, след като тази година пролетта си беше чиста есен. Сега разбирам Миро какво има предвид, когато казва, че август е септември. Важното е, че небивал ентусиазъм изпълва измръзналата ми душа и веднага съм готова да захвърля всички якета.

Няма да крия, че както аз, така и децата обожаваме лятото и слънчевото време. Е, сигурна съм, че далеч не сме единствените. Макар и по-късно тази година, топлите дни са тук и летният гардероб най-накрая ще влезе в употреба. Последното предизвиква небивала радост у моите момичета. Те, ако могат, ще носят сандали и къси панталонки целогодишно. Сигурно и по бански биха тръгнали. Съвсем нормално, когато времето е хубаво, ние сме възможно най-дълго навън. Но колкото и да се радваме на топлото слънце, трябва да се подсигурим, че ще извлечем само ползи и няма да си навредим.

Всички сме чували колко вредно е продължителното излагане на слънце. Особено за нежната детска кожа. Аз като всяка, дори леко параноична, себеуважаваща се майка, държа да съм сигурна, че децата ми са подобаващо предпазени от ултравиолетовите лъчи, за да можем да се радваме на топлото време спокойно. Наясно съм, разбира се, че съществуват многобройни видове и марки лосиони за предпазване от слънце, но днес ми се иска да си говорим за натуралните методи, които могат да ни помогнат.

Затова в днешното видео ще ви покажа как много лесно можете сами да си направите лосион, който да предпазва кожата с качество на най-луксозните продукти в магазините и аптеките. Освен това ще ви покажа и няколко хитрини, които да ни помогнат при слънчеви изгаряния, а когато щетата вече е нанесена, можете да се възползвате от чудодейните свойства на "таратора за мазане", както го наричам. Е, не е точно таратор, но лекува болезнените зачервявания за минути, а рецептата е по-лесна от тази на класическия таратор. Изгледайте видеото и ще се уверите сами.

Желая ви приятно стоене на слънце и страхотен тен. И умната!