* съдържание на Нестле

10-те предизвикателства, вдъхновени от "Игри на волята", ще бъдат построени на 16-ти септември на площада пред НДК. Те са адаптирани от експертите, отговарящи за мисиите във формата, така че да могат да бъдат преминати безопасно от начинаещи любители, а в същото време да са достатъчно провокативни и забавни и за по-напредналите във физическата подготовка отбори.

Специално за най-малките има организиран детски кът с физически забавления, а по-големите деца ще могат безпроблемно да се включат в отборната надпревара.

Всеки отбор е съставен от максимум 5 човека. Отборите могат да се състезават за големите награди като условието е да преминат успешно и 10-те предизвикателства или да изберат да участват само на отделни локации и да участват за по-малки награди.

снимка: Nestle

Всички, които не са успели да се запишат предварително за участие, могат да го направят на място, но ще имат възможност се включат след записаните отбори до приключването на състезателния ден в 15 часа.

Участниците в маратона Next Level 4км, който е неразделна част от празника на активния живот "Нестле за Живей Активно Град! 2023" и започва в 10 часа със стартов пункт на входа на градината на НДК откъм булевард "Фритьоф Нансен", получават право да участват с отбори в игрите на воля без предварително записване.

снимка: Nestle

Уменията, които ще трябва да покажат участниците в състезанието са разпределени в разлачните предизвикатества и са за баланс при ходене на греда, за ловкост и бързина при предизвикателствата със слалом с яйце в лъжица, тичане с каски пълни с вода, слалом с градински колички, за сила и гъвкавост при катерене, скачане с чували и автомобилни гуми, за издържливост при предизвикателство с дърпане на въже и за съобразителност при подреждане на специален 3D пъзел.

Участници от предишните сезони на "Игри на волята" ще бъдат на място на 16-ти септември и ще помагат на отборите в тяхната стртегия и представяне.