Животът в последно време ни притиска отвсякъде. На моменти толкова интензивно, че се чудим прав ли беше Стефан Командарев да запазва оригиналното заглавие от романа на Илия Троянов за филма "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

Пандемията е голямата картина, в която живеем от март месец насам. Но в нея се вместват по-малките, но също доста окуражаващи, "пръстени" като ретроградния Меркурий, настъпващата есен, скъсяването на деня и ранното стъмване, изолацията, липсата на нормално общуване с близки и приятели, икономическата заплаха и др.

Спасение обаче може би наистина дебне отвсякъде. Ако не отвсякъде, то поне отнякъде - от някои дребни удоволствия, които все още притежават капацитета да повдигнат духа ни и да ни накарат да повярваме, че хей там, зад ъгъла, все още ни чака старият живот или нов, но не по-лош.

Едно от тези удоволствия, наред с четенето на смислена литература, гледането на новия сериал с Никол Кидман и Хю Грант и изобщо консумирането на изкуство, е шопингът. Отдавна вече стана ясно, че шопингът не е просто пазаруване на необходими неща по задължение, а своеобразна терапия. И докато терминът "шопинг терапия" се е превърнал в изтъркано попкултурно клише, в условията на трудни времена става ясно, че формирането на желания и съответно тяхното изпълнение, наистина има терапевтичен ефект.

В този ред на мисли ни се иска да ви представим специалната карта за пазаруване от UniCredit Bulbank, носеща името Visa Classic Shopping Card и обещанието, че най-страшният Хелоуин (2020 г.) в новата световна история може да ни донесе и приятни преживявания.

Черният петък тази година, съвсем закономерно, пристига ден преди черната събота на нарочения за американски, но всъщност келтски маскарад Хелоуин. По известни на всички причини шансът тази година да наводним баровете и дискотеките, облечени като вещици, дяволи и зомбита, се колебае около нулата. Това обаче не означава, че не можем да украсим дома си с тикви и паяци, нито че не можем да се маскираме като зли клоуни или черни принцеси и да залеем социалните мрежи с оригиналните си костюми и страховитите си декорации.

Единствените неща, без които не можем да си направим богат Хелоуин, са ентусиазъм и пари. Първото не е лесно, но второто, оказва се постижимо.

Visa Classic Shopping Card е безконтактна кредитна карта с функционалност за разсрочване на покупки над 100 лв. на вноски до 36 месеца. В период, в който финансовата криза се бие с копнежа да си повдигнем настроението с някоя желана материална придобивка, този продукт се оказва доста привлекателна алтернатива на заемите от близки и роднини.

Не се чувствайте виновни, ако имате консуматорски желания като нова черна рокля или копринен килим на есенни листа. Ясно е, че всички искаме на първо място да сме здрави, но здравето не е само отсъствие на болест (или вирус), а цялостно благосъстояние на тялото и духа. Това може да включва и присъствието на новата черна рокля в есенния гардероб или съвършения вещерски костюм за Хелоуин, дори ако ще бъде видян само в социалните ни мрежи.

Впрочем, ретроградният Меркурий може и да създава затруднения в комуникацията, но цифрите трудно могат да бъдат погрешно разбрани. Кредитният лимит на Visa Classic Shopping Card е от 500 до 10 000 лв., а минималната погасителна вноска е 3% от него.

Иначе казано, едни много приятни условия, които няма да натежат на семейния бюджет, а в същото време правят празника възможен, дори в условията на световна пандемия. Дори у дома или може би... най-вече там.

Приятно пазаруване, пирувайте! Заслужили сме го. ;)

*Материалът е подготвен за UniCredit Bulbank