Ще има поетични и белетристични вечери, премиери, срещи с писатели от София, Пловдив, Велико Търново, съобщиха от общината.

Първата вечер е посветена на бургаските поети. Техни стихове ще представят актьорите Невена Цанева и Никола Парашкевова.

Гости на официалното откриване ще бъдат председателят на Сдружението на българските писатели проф. Михаил Неделчев и д-р Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели.

За вечерта на хумора - 14 октомври, актьорът Стоян Памуков ще представи творби на писателят Сергей Трайков, познат на читателите от дългогодишната си работа във вестник "Стършел".

Следващата вечер е посветена на бургаските белетристи. На 17 октомври в Морското казино ще се открие маринистична изложба на художника Ненко Чанев.

В Есенните празници са включени премиери на поетични книги от Милка Стоянова, Керана Ангелова, Наталия Недялкова, Анго Боянов и Иван Сухиванов, както и сборници разкази от Атанас Радойнов и Янчо Чолаков.

Тази година бургаската публика има възможността да се запознае и с творчеството на Начо Христосков и Младен Влашки от Пловдив.