Академията за кинематографично изкуство и наука проведе традиционния си обяд в понеделник, като на него присъстваха над 165 номинирани тази година за златната статуетка.

Вижте снимки на Ушев и от обяда >>

Българинът, който е номиниран в категория "Късометражен анимационен филм" за "Сляпата Вайша" по разказа на Георги Господинов, публикува снимки от обяда и от срещите си със знаменитостите.

"Какъв ден... Мога да видя вдясно от мен Ема Стоун, Мат Деймън, Натали Портман, Октавия Спенсър...", коментира той кадър от събитието.

Ушев сподели и снимка, на която говори със Спилбърг: "Размяна на съвети. Разговор с Мистър Супер Спилбърг".

Дензъл Уошингтън, Райън Гослинг и Мел Гибсън бяха на официалния годишен обяд. Мероприятието, в което телевизионните камери се държат надалеч, обикновено се характеризира с топла и приятелска атмосфера, увенчана с групова снимка накрая (вижте в галерията). Продуцентите на шоуто вдигат наздравици за номинираните и им дават съвети за речите им при получаване на отличията.

Осемдесет и деветата церемония по раздаване на Оскарите ще се проведе на 26 февруари в "Долби тиътър" в Холивуд и ще бъде предавана директно от телевизионния канал Ей Би Си.