Няма никакво съмнение, че още със своя старт, романтичното приключение, наречено "Ергенът", се превърна в истинска сензация, надминала по зрителски интерес дори първото издание на "Биг Брадър", което дълго бе считано за най-успешния роден риалити формат. Само че появата на предаването, проследяващо опитите на мъжа да открие истинската любов сред общо двайсет и две жени, успя да наклони везните в своя полза, пренаписвайки българската телевизионна история. Доказателство за това бе високият рейтинг, ударил небето, на който шоуто се радваше през цялото си време в ефир.

Вижте снимки >>

Ето защо след фурора, който предизвика продукцията, карайки широката аудитория неуморно да обсъжда епизодите ѝ, дори след техния финал, според мнозина бе съвсем логично тя да се сдобие с втори сезон. И както впоследствие се оказа, на същото мнение са били и нейните създатели, които без да губят ценно време, възползвайки се от небивалия успех, обявиха кастинг, издирващ новите претендентки за сърцето на следващия си главен герой, чиято самоличност доскоро бе абсолютна енигма.

Откакто се разбра, че "Ергенът" действително ще се завърне на екран, при това по-скоро от очакваното, редица медии започнаха да търсят отговор на въпроса кой ще заеме мястото на Виктор Стоянов в продължението. През последните месеци усилено се спекулираше с имената на различни господа, като едно от тях бе това на актьора Филип Буков, сочен от пресата за най-сигурния участник в списъка, поне докато той лично не опроверга твърдението, разочаровайки своите почитатели, желаещи да го видят как раздава рози, облечен в смокинг. Но уви... Така предположенията се върнаха в изходна позиция, оставайки без фаворит за вакантния пост. Поне до този момент.

Снимка: bTV

Преди броени минути от bTV решиха да сложат край на мистерията и официално да разкрият кой е човекът, който ще се натовари с нелеката задача да бъде най-желания свободен мъж у нас. Оказва се, че чакането определено си е струвало, тъй като последвалата го изненада не е никак малка. И така, този път ролята на рицаря с блестящи доспехи, за чието внимание в схватка ще навлязат най-достойните според екипа представителки на нежния пол, е пианистът от световна величина Евгени Генчев.

Целият живот на 33-годишния пловдивчанин е свързан с музиката. Възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон, той получава широко признание както от публиката в цял свят, така и от критиците. Генчев е изнасял концерти на няколко континента, споделял е една сцена със звезди от ранга на Том Джоунс, Лейди Гага, Хелене Фишер, Андреас Габалие и други. Носител е на над 15 национални и международни награди за пиано, включително и на големия приз "Добрин Петков" за постижения и принос в музиката през 2008 г.

Отскоро работи с Лука Шулич - член на международно признатата група "2Cellos", с когото редовно изнася турнета по света. Виртуозният музикант е чест гост в редица събития и програми на световните телевизионни гиганти, а сред най-впечатляващите му изяви се нареждат изпълнението му в шоуто на Хайди Клум - "Следващият топ модел", както и участието му в новогодишния спектакъл пред Бранденбургската порта през 2017 г., проследен от милиони хора на живо и пред телевизионния екран. Освен с музиката си, Генчев е познат и като композитор, педагог, актьор и писател.

Снимка: bTV

В свои минали интервюта той разказва, че страстта му към свиренето на класическия музикален инструмент е открил още в детските си години. Тогава от съседния апартамент на сградата им, в който живеела възрастна жена, често се носела музика, изпълнена на пиано. По думите му на него свирел семеен приятел, който в онзи период следвал висшето си образование в пловдивската академия и репетирал различни партитури. Докато един ден той си почивал, момчето решило да седне пред клавишите, за да пробва да изпълни нещо със собствените си пръсти. Опитът му показал, че има вроден талант, който още в онзи момент твърдо решил да последва, а дарбата му постепенно му проправила път до световните сцени, от които радва с нея безброй хора.

Преди няколко месеца Генчев каза, че за съжаление не се прибира толкова често в родината, тъй като кариерата му се развива предимно в чужбина, където е по-познат, отколкото у нас. Въпреки това гледа да се прибира у дома между концертите, в които участва, за да бъде с близките си, но не успява да го прави толкова, колкото му се иска.