"Дяволското гърло" - български сериал, излъчен по Нова тв през 2019 г., е купен от американската телевизия AXN и ще има и световна премиера, информира "24 часа".

За сделката копродуцентите Нова тв и "Дрийм тийм" - компанията на Евтим Милошев, която създава филма, подписват тристранен договор с телевизионния канал.

AXN е собственост на "Сони пикчърс телевижън", стартирал на 22 юни 1997 г. Издържа се от реклама и абонамент и излъчва основно екшън филми, сериали и риалити програми.

След успеха на криминалната поредица, в която главните роли се изпълняват от Владимир Карамазов и Теодора Духовникова, "Дрийм тийм" е готова да снима и втори сезон. Той също ще бъде излъчен по Нова тв, за което двете страни предстои да се договорят.

"Сценарий все още нямаме, но библията на сериала (книга, в която се описват идеята за сюжета, героите, мястото на снимките и т.н. - б.р.) е напълно готова", каза Милошев пред "24 часа".

Владо Карамазов също подсказа, че ще има нов сезон на "Дяволското гърло". Той публикува снимка с креативния продуцент и сценарист Иван Спасов, с когото работиха и по криминалната драма.

"Толкова много история имаме с него, че можем спокойно да напишем книга. Че и две - едната драматична, другата комична... В момента работи по нещо много чакано и от мен, и от вас", написа Карамазов в Инстаграм.

Веднага след това десетки хора му отговориха, че чакат с нетърпение да гледат "Дяволското гърло 2".

В първия сезон 12-серийният филм започна с труп, паднал от небето в едно от смолянските езера. Екипът от следователи, ръководен от Карамазов, към който се присъедини и профайлър от ДАНС, изигран от Духовникова, разкри поредица убийства, всяко от които белязано с мистика и извършено в разгара на бежанската криза.