Церемонията с 14-годишна история за пореден път доказа, че женската сила не познава граници, преодолява всички ограничения и не се спира пред нищо. Във вълнуващата вечер вдъхновяващи и достойни за възхищение дами излязоха на сцената, за да приемат статуетката, символ на оценката на GRAZIA към техните постижения.

Вижте снимки >>

Ето и кои са победителите във всяка една от категориите:

Статуетката за "Жена на годината 2019" в категория "Модели" връчи Ирина Лазова, кънтри мениджър на Answear за България, а победител стана момичето с интернационални мечти и успехи Белослава Хинова - Бел, модел на Ivet Fashion. Красавицата ни благодари за номинацията и на родителите си, които са я възпитали.

В категория "Дизайнери" наградата беше връчена от Йоана Мокану, груп бранд мениджър на Nestle и отиде при Кристина Панчева, която стартира свой бранд за бижута "Ефир".

"Аз съм едно обикновено момиче с големи мечти!", каза тя, държейки гордо статуетката на "Жена на годината 2019".

Георги Тошев имаше честта да връчи статуетката в категория "Актриси" на Весела Бабинова, която тичайки от представление, буквално влезе в залата секунди преди връчването на наградата. Талантливата актриса призова публиката по-често да ходи на театър и благодари на останалите 3 номинирани дами в категорията, защото призна, че се вдъхновява от тях всеки ден.

Снимка: Grazia

Любомир Мораров, продуктов мениджър на "Ревалид" за България връчи статуетката в категория "Музика" на Прея. Развълнувана тя каза:

"Имах си реч, но честно казано се изпари в съзнанието ми. Много ви благодаря, че сте гласували за мен. 2019-а ми беше най-щастливата година."

Прея

Снимка: Grazia

По средата на церемонията се излъчи вдъхновяващо видео от Мишел Обама, в което тя разказва за мотивацията си за промяна и порива си постоянно да се променя.

За "Жена на годината 2019" в категория "Спорт" вотът на публиката определи Нургюл Салимова, а наградата бе връчена от спортния журналист Ники Александров. Поради невъзможност да присъства, статуетката прие Даниела Христова от треньорския състав на Нургюл.

Доротея Митева - мениджър реклама в "Рубела" връчи статуетката "Жена на годината 2019" в категория "Телевизия". Тази година сърцето на публиката грабнаха Мирослава Иванова и Мартина Генчева от публицистичното предаване на NOVA "Събуди се".

Мартина Ганчева

Снимка: Grazia

Победителката в най-духовната и обединяваща категория "Култура" обяви Константин Вълков - програмен директор на "Дарик радио". "Жена на годината 2019" в категорията стана писателят Мария Лалева, която завърши речта си с точното и ясно послание - "Всяко усилие, което е честно, си заслужава!"

Статуетката "Жена на годината 2019" в категория "Бизнес" бе връчена от Зарина Ганчева - изпълнителен директор на "Метрореклама", на Нели Ангелова - мениджър комуникации на югоизточния пазар на Nestle. Тя благодари на всички гласували и екипа си.

Наградата в категория "Общество" връчи Жаклин Цочева - директор "Публични комуникации и връзки с обществеността" в Кока-Кола Хеленик Ботлинг Къмпани България. Признанието отиде при Силвена Христова - председател на фондация "Живот със синдрома на Даун".

"Искаме да показваме и доказваме, че животът със синдрома на Даун е наистина възможен", каза тя.

Снимка: Grazia

Наградата в категория "Послание във времето", създадена от списание GRAZIA и брандът за бижута Pandora, връчи Мартен Роберто. Публиката я отреди на великата актриса Цветана Манева. За жалост тя не успя да присъства на церемонията и Георги Тошев прие статуетката от нейно име, като сподели любимия си неин цитат - "Животът не е физическо, а духовно измерение".

Церемонията приключи с видео, посветено на темата "Ново начало", в което видяхме смели жени, променили посоката на живота си.