Рапърите Роди Рич и Меган дъ Стелион спечелиха най-желаните отличия на наградите ВЕТ (Black Entertainment Television - Блек Ентъртейнмънт Телевижън), но виртуалната церемония беше силно политизирана и наблегна главно на положението на чернокожите и борбата им за справедливост.

Вижте снимки >>

Юбилейното 20-о шоу съдържаше предварително записани майсторски подготвени клипове. То започна със звездно рап изпълнение на химни за живота на чернокожите и борбата им за равноправие на фона на кадри от уличните протести след смъртта на Джордж Флойд, пише БТА, цитирайки Асошиейтед прес и Ройтерс.

Бионсе, която получи хуманитарната награда от Мишел Обама, призова чернокожата общност да гласува, за да разруши "расистките и неравнопоставени системи".

Роди Рич спечели наградата за албум на годината с "Please, Excuse Me for Being Antisocial".

Роди Рич - награди БЕТ 2020

Снимка: AP/БТА

Меган дъ Стелион - наградата на зрителите и отличието за най-добра хип-хоп певица. Роди Рич беше избран също за най-добър нов изпълнител.

Меган дъ Сталион - Бионсе - награди БЕТ 2020

Снимка: AP/БТА

Лизо се наложи в категорията за най-добра ар ен би/поп певица. Да Бейби взе приза за най-добър хип-хоп певец, Крис Браун - за най-добър ар ен би/ поп певец, а "Мигос" - за най-добра група.

Лизо - награди БЕТ 2020

Снимка: AP/БТА

Нигериецът Бърна Бой спечели наградата за най-добър международен изпълнител. Диджей Калед, Джон Леджънд и покойният Нипси Хъсъл получиха отличието за видео на годината с "Higher".