Коледната атмосфера в най-новата песен на Дара Екимова е пресъздадена чрез обичайната за младите хора подготовка на най-вълнуващия празник в годината.

В ролята на близките ѝ приятелки влизат моделите на МА Visages - Евелин Бошнакова и Стефани Василева. Любопитното е, че истинско приятелство свързва Дара и Евелин, отвъд камерите и професионалните им ангажименти по заснемането на клипа към "Follow me". Премиерата на клипа е на 5-и декември в You Tube канала на Дара Екимова, а на 14-и декември, събота, от 18.00 часа песента ще бъде представена на водна сцена в Paradise Center.

След колосалния успех на летния хит Sagapao, Дара Екимова отново работи с безспорния хит мейкър Искрен Тончев - Искрата, който написва музиката на "Follow me". Видео заснемането младата певица поверява на Павлин Иванов - Башмоушън и неговия екип. Камерата на талантливия режисьор Андрей Андреев проследява трите момичета по време на коледен шопинг в Paradise Center. Избирайки подаръци за най-близките си, Дара, Евелин и Стефани срещат трима връстници със слухови нарушения.

Снимка: Личен архив

Алекс Йорданов е глух, учи в професионална гимназия по електротехника и автоматика и вече има опит пред камерата, Венцислав Велев е възпитаник на 96-о СУ "Лев Николаевич Толстой" и също като Алекс е със слухови нарушения, но е с кохлеарен имплант. Яна Димитрова, от 81-о СУ "Виктор Юго" е приятелка на двете момчета, израснала е в среда на глухи и владее жестомимичен език. Тя е дъщеря на Таня Димитрова, основател на Център за деца със слухови нарушения "Яника". Предложението за включването на Яна, Алекс и Венци е на самата Дара, провокирана от идеята музиката и посланията на "Follow me" да достигнат до всички, повече от 200 000 българи със слухови нарушения.

"Музиката е универсален език и исках моите връстници и хората, които не могат да я чуват, да я "видят" с очите и да я почувстват в сърцата си. По време на снимките беше супер, смяхме се много. Открихме, че имаме сходни възгледи за света и нищо не ни пречеше да общуваме помежду си." - споделя Дара Екимова по време на снимачния процес.

Снимка: Личен архив

Благодарение на Яна за броени минути певицата научава жестовете за своите реплики. На 15-и декември, Дара Екимова ще се включи в традиционния коледен празник на децата със слухови нарушения в столичния хотел Маринела.

В клипа към "Follow me", както и в реалния живот, Дара и приятелят ѝ са в трепетно очакване на коледното вълшебство, обвито в златни панделки и дъх на коледни сладки.

Заради кратките срокове, в които трябва да се подготви за снимките, Дара сама се заема със стайлинга.

Гримът отново е дело на талантливата Цвети Борисова, която пристига от Варна, за да се включи в заснемането на "Follow me". Грета Николова се заема с грима на Евелин и Стефани, а косите са поверени в ръцете на топ-стилиста Любен Николов и младия фризьор Мартин Димитров от Luksor club fashion salons.

"Follow me" е част от коледната кампания на Paradise Center.