Феновете на "Междузвездни войни" казаха тежката си дума - най-великият злодей от култовата космическа сага е Дарт Вейдър, пише сп. "Radio Times".

Своеобразната класация на "междузвездните злодеи" е съставена след допитване сред читателите на изданието, които е трябвало да избират измежду 16 персонажа. Подадените вотове са над 10 000.

Една трета (33%) от участниците в анкетата са гласували за Дарт Вейдър.

Относно първенството на емблематичния ситски лорд, Хю Фулъртън, редактор от "Radio Times", казва:

"Никога не подценявайте мощта на Тъмната страна на Силата. Откакто преди повече от 40 години Дарт Вейдър за първи път се появи на екрана, вярата на феновете му е по-силна от всякога и една трета от тях са посочили именно него за предпочитания си злодей от "Междузвездни войни" Филмите и телевизионните шоута от франчайза идват и си отиват, но Дарт Вейдър винаги ще бъде върховният злодей".

Снимка: Getty Images

Второ място с 18% от гласовете на участниците в допитването заема император Палпатин, предава БТА.

С по шест процента следват други три знакови персонажа от "Междузвездни войни" - Дарт Мол, Върховният адмирал Траун и ловецът на глави Боба Фет.

Класаците на предпочитаните от феновете злодеи от космическата сага се допълва от генерал Грийвъс, Гридо и Моф Гидиън с по четири процента от гласовете, и Кайло Рен и Великия Моф Таркин с по три.

Снимка: Getty Images