Заразителен микс от кинематографичен хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул, елегантни костюми и любопитни текстове с криминални, но и комични истории от Ню Йорк за наркотици, престъпност и екзистенциална досада.

Това са "Fun Lovin' Criminals", които България познава и обича. FLC идват за концерт в София на 23 май в Зала 3 на НДК по покана на "Fest Team", а билетите влизат в продажба oт днес, стартирайки от 44 лв.

Миналата година "Fun Lovin' Criminals" издадоха първия си албум с оригинална музика от повече от десетилетие - "The Roosevelt Sessions", с който се отбелязва и новото звучене на бандата преди издаването на още нова музика през 2023 г.

Брайън поема и вокалите

Снимка: Getty Images

"Fun Lovin' Criminals" навлизат в нова глава от живота си, с категоричен фокус върху създаването на нова музика, която нашите фенове ще обикнат", разказва харизматичният Брайън "Fast" Лейзър. Той е eдин от основателите на групата, мултиинструменталист, който свири на клавишни, бас, хармоника и тромпет по време на концертите на живо и е написал и продуцирал всички парчета на FLC. Той е и новият вокалист на бандата след неочакваното напускане на Хюи Морган през 2021.

Хюи Морган вече не е в групата

Снимка: Getty Images

"Fun Lovin' Criminals" се сформират през 1993 г., след като Брайън среща Хюи в нощния клуб "The Limelight" в Ню Йорк.

Дебютният им албум "Come Find Yourself" достига № 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит "Scooby Snacks" съдържа диалози от филмите "Pulp Fiction" и "Reservoir Dogs" на Куентин Тарантино.

Песента достига своята връхна точка № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г. Групата е издала шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав на групата се състои от Брайън Лейзър, Франк Бенбини и Наим Кортази от "Happy Mondays". 

Съвсем скоро се очаква информация и за групата гост от българска страна. 

Билетите за концерта на влизат в продажба днес и са на цени от 44 до 88 лв в мрежата на Ticketstation.