Сериалът "Похот", който направи своята световна премиера на 14 февруари в рамките на престижния Берлински международен кинофестивал, ще бъде достъпен за зрителите от 18 март на стрийминг платформата HBO Max.

В поредицата участват отличната актриса и сексапилна София Хелин, известна с ролята си на детектив чешит в "Мостът", Аня Лундквист, Джулия Дуфвениус и Елин Клинга. Сериалът е скандална и болезнено честна комедия за четири жени на средна възраст от Стокхолм, които се борят да поддържат либидото си живо в един сексуално фрустриращ свят.

Когато Анет (София Хелин), социолог в сферата на общественото здравеопазване, трябва да проведе проучване "Сексът е път към здравето", тя и нейните приятели започват да поставят под въпрос собствения си сексуален живот. Как декадентският шведски грях беше заменен от светските реалности на секса в четвъртък, кариерата, децата, брака, развода и безкрайната борба да останеш млад, годен и секси?

Анете, Надя, Елен и Мартина са приятелки от училище. Когато разбират, че Анете участва в провеждането на правителствено проучване, наречено "Направете Швеция отново секси", те са заинтригувани и започват да поставят под въпрос собствения си сексуален живот. Оказва ли влияние добрият секс (или липсата му) върху щастието на шведските жени над 40? Кариера, деца, бракове, разводи, независимост, здраве, добра фигура, кариера - това май го казахме, дали всички тези неща не са изтласкали извън полезрението ни секса?

Сюжетът балансира между лекомислената комедия и по-сериозния фокус върху теми като сексуален тормоз, брачни консултации и запазване на идентичността във връзката. Шоуто предлага хумор, като същевременно осветява недостатъчно изследвания свят на женствеността над 40 години.

Режисьор на комедията от осем части е Ела Лемхаген. Сценарият е на Франс Милишич Виклунд, съвместно с Аса Калмер, Юлия Дуфвениус, София Хелин и Аня Лундквист. Сериалът е продуциран от Сандра Хармс и Карл Фредрик Улфунг от Miso Film Sverige AB за HBO Max. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Max са Кристиан Уикандер и Камила Къртис.