Британският принц Хари и съпругата му Меган са продуценти на нов документален филм на "Нетфликс" "Live to Lead", чиято премиера е предвидена за 31 декември, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от сайта на стрийминг платформата.

"Филмът разказва за хора, направили смел избор. Те вдъхновяват другите да живеят и да продължат напред", каза принц Хари, който заедно със съпругата си бе отличен с наградата "Пулс на надеждата" на американската фондация за защита на човешките права "Робърт Ф. Кенеди" за усилията им в борбата с расизма.

Сред героите в документалната продукция са Рут Бейдър Гинсбърг, станала втората жена в историята на САЩ, избрана за съдия във Върховния съд и заемала тази позиция повече от 27 години, екоактивистката Грета Тунберг и премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, добавя БТА.

В началото на месеца излезе документалният филм на стрийминг платформата за херцозите на Съсекс, който подобри рекорда на "Нетфликс" за интерес към документален филм.

Херцозите на Съсекс се оттеглиха като високопоставени членове на британското кралско семейство и се преселиха в САЩ, където отглеждат двете си деца. Те сключиха договори за създаване и продуциране на аудио и видеосъдържание с платформата "Спотифай" от Швеция и с американската "Нетфликс".

В началото на 2023 г. издателство "Пенгуин рандъм хаус" пуска на пазара мемоарите на принц Хари.