Сензацията в американските сериали за последните две години - "Блудният син" (Prodigal Son) - е поредното премиерно касово заглавие, с което bTV Action ще зарадва зрителите си в рубриката "Екшън в 8". Стартът е на 21 януари (петък), а епизодите ще се излъчват всяка делнична вечер от 20 часа.

Историята

Криминалният психолог Малкълм Брайт (Том Пейн) притежава необикновена дарба - знае как мислят убийците и как работи съзнанието им. Причина за това е собственият му баща - един от най-известните и коварни серийни убийци в САЩ през 90-те - д-р Мартин Уийтли (Майкъл Шийн), известен като "Хирурга". Именно Малкълм помага на полицията за залавянето му и от тогава не го е виждал.

Снимка: bTV Action

След като е нает в полицията в Ню Йорк като профайлър Малкъм получава първия си случай, който по ирония на съдбата е да разкрие убиец, подражаващ на "легендарния" му баща. Това разтърсва из основи света на психолога, който преживява отново ужаса от детството си и събитията, довели до ареста на баща му.

За да изпълни професионалния си дълг и да разбере мисленето на новия "Хирург", "блудният син" се принуждава да отиде в затвора, за да се срещне с баща си след 10 години. Мартин помага на сина си да разкрие самозванеца, но в замяна на това иска двамата да се сближат. Готов ли е обаче Малкъм да даде втори шанс на баща си и дали той наистина се е променил е една от загадките за бъдещите зрители.

Актьорите

В кожата на "блудният син" влиза един от най-обещаващите млади актьори Том Пейн, за когото това е първа главна роля. Продуцентите на сериала залагат на Том след успешното му превъплъщение на Пол Ровиа в поредицата "Живите мъртви", благодарение на която става известен в цял свят. В ролята на серийния убиец и баща на Малкълм - д-р Мартин Уийтли - ще видим носителя на "Златен глобус" Майкъл Шийн.

Снимка: bTV Action