Американската рок група Flaming Lips намери начин да изнася концерти на живо в разгара на пандемията от новия коронавирус - музикантите и публиката спазват дистанция и са изолирани в балони, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

През уикенда групата изнесе два концерта в щата Оклахома, САЩ и публиката танцуваше в огромните балони.

Преди концертите фотографът и оператор Нейтън Поп публикува в Туитър снимки на залата и поясни, че за публиката има сто балона, като всеки от тях побира до трима души.

Капсулите са снабдени с тонколони, вентилатор, бутилка вода, кърпа и знак "Трябва да отида до тоалетната/Тук е много топло", който да се покаже на стюардите. Те съпровождат желаещите до тоалетната или пък подават студен въздух в балона.

Посетителите са задължени да носят предпазни маски, когато не са в балона, но могат да ги свалят, когато са в него, става ясно от видеозапис с инструкциите на фронтмена на групата Уейн Койн.

"Късметлии сме, че феновете на Flaming Lips сякаш харесват това приключение", каза пред Би Би Си Койн, който отдавна използва такива топки, с които се хвърля върху феновете по време на концерти. "Това не е просто поредният концерт...ти ставаш част от това нещо, което не е правено досега", каза той.

Снимка: Официален профил в Instagram

Групата направи пръв опит с подобно шоу през есента на миналата година, когато заради пандемията бяха отложени или отменени множество концерти.

Снимка: Официален профил в Instagram