В края на този месец bTV ще наложи промени в своя ефир, които ще засегнат предаването, водено от Николаос Цитиридис, съкращавайки времетраенето му на 30 минути. По-рано днес от телевизията направиха официално изявление, с което съобщиха, че заради все по-напрегнатия политически сезон, разгорещяващ се от ден на ден, както и предстоящата поредна предизборна кампания, медията ще акцентира повече върху новинарското съдържание.

Това ще се случи на 24 май т.г., когато късната емисия ще започне да се излъчва по-рано от обичайното си време, и по-точно в 23:00 ч., вместо в 23:30 ч.

"Изместването на късната емисия на bTV Новините в по-ранен час, когато телевизия традиционно гледат повече хора, е стъпка, която обмисляме от известно време. Ускорихме въвеждането ѝ, защото новинарското съдържание придобива още по-голяма важност за българите в контекста на актуалните политически събития и процеси в страната", каза Антон Хекимян - директор "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV Media Group.

Снимка: bTV

И тъй като "Шоуто на Николаос Цитиридис", което върви на малкия екран през всяка делнична вечер, запазва своя начален час, това автоматично означава, че продължителността му ще намалее значително. За сметка на това обаче от телевизията обещават, че то ще се развие в много по-динамичен формат от досегашния, който определят като далеч по-подходящ за развлекателна програма в късните часове, насочена към младите зрители.

За радост на почитателите на водещия обаче, по-краткото му време в ефира ще бъде компенсирано с по-засилено онлайн присъствие в дигиталните канали на bTV, включително чрез допълнително ексклузивно съдържание, което ще може да бъде намерено във виртуалното пространство.

От понеделник до петък неговото шоу ще продължава все така да се фокусира върху забавните коментари на важните вести от деня, върху хумора и сатирата, като ще набляга веселото и позитивно лице на нещата от живота, уверяват от медията.

Снимка: bTV

Освен това, предизвикалата огромен интерес и положителни реакции нова поредица "Николаос+" ще няма да спира да представя винаги усмихнатия водещ в съвсем неочаквани роли и в най-различни, комични ситуации извън студиото.