Кейт Филипс ("The Crown") и Стюарт Мартин ("Medici") се завръщат като дуелиращите се викториански детективи в новия сезон на сериала "Мис Скарлет и херцогът", който ще донесе и изобилие от интригуващи криминални случаи от Лондон от 19-ти век. Това ще се случи от 15 ноември, всеки вторник в 22 часа по тв канал Epic Drama.

В новия сезон Дюк (инспектор Уилям "Херцога" Уелингтън от Скотланд Ярд) и Елайза (наследилата бюро за разследвания от баща си, Мис Скарлет) се виждат често. Въпреки че все още са само приятели, те стават по-близки от всякога и изглежда, че няма да мине много време, преди любовта да разцъфне.

Снимка: Epic Drama

Факт е, обаче, че въпреки нарастващите си чувства един към друг, двамата са професионални съперници, така че когато Елайза е наета да разследва стар случай, който Дюк не е успял да разреши, има опасност да постави Дюк в лоша светлина, в случай на успех.

Ако не разреши случая пък, тя ще навреди на собствената си репутация, а ако откаже да го поеме, какъв прецедент би създало това? Ще трябва ли винаги да се отказва, ако нейните разследвания се пресекат с тези на Дюк? Като се добави и фактът, че и двамата са упорити и знаят точно кои са слабите места на другия, всякакъв шанс за романтика е възпрепятстван, докато са въвлечени в сложна мистерия с убийство.

Снимка: Epic Drama

В епоха на корсети, бонета и скована патриархалност, Елайза Скарлет е пионер - първата дама детектив на Лондон, при това може би най-добрата, с което става гордост за своя пол. От своя страна, Дюк е роден талант за битка с престъпността, а съдбата му е отредила висок пост в Скотланд Ярд.

Освен с съдействието (или възпрепятстването) от страна на Херцога, Елайза получава помощ и от специалиста по всичко от подземния свят Моузес (Ansu Kabia, World on Fire), мъдрата си икономка Айви (Cathy Belton, Hidden Assets) и младото си протеже Хати (Jessie Cave, Harry Potter).

Новият сезон е кавалкада от разследвания, сред които и едно издирване на изчезнала скица от Чарлз Дарвинq убийство, за което Елайза скоро заключава, че имитира сюжета на криминален роман, схема с разкриване на заговор за отравяне и конспирация за обир на гробове.

Снимка: Epic Drama

Вълнуващата детективска поредица е приветствана от критиката във Великобритания като "остроумна, забавна и ярко феминистка", както и като "заснета в свежа атмосфера и пълна с умели актьори в поддържащите роли".

Междувременно почитателите на сериала дебатират разгорещено в социалните мрежи: "Ще се вземат ли или няма да се вземат?" С други думи, ще разбере ли войнстващото дуо детективи, че са създадени един за друг.